Geride kalan haftada Egemizin güzide ilçelerinden Akhisar’a konuk oldu Fenerbahçe… Soğuk havada oynanan müsabaka Fenerbahçe için daha da soğuk noktalandı. Akhisar’da bırakılan üç puan yetmezmiş gibi, yeni başkan Ali Koç, futbol takımını otobüs ile İstanbul’a yolladı. Ve hemen herkes, bunun bir ceza yöntemi olduğu konusunda fikir birliğine vardı. Tüm ülke Pazar akşamı ile hafta başını, bu konu ve ceza yorumları ile geçirdi.
Ama kimse bakış açısını değiştirmedi, hadi gelin farklı bir hesap yapalım; Akhisar’dan otobüs İzmir Adnan Menderes havaalanına en az iki saat… Valiz, bavul, malzeme, check-in, oturdun, kalktın, etti mi size bir buçuk saat daha? Uçağa bindin, indin bir saat daha koy. İstanbul’dan, Sabiha Gökçen havaalanına iniş sonrası yine bavuldu, valizdi, çıkıştı derken yarım saat daha… Tesislere gidişi de yarım saat yazalım; toplam beş buçuk saat…
Zaten Akhisar’dan otobüse binseniz Fenerbahçe tesislerine beş buçuk, hadi bilemediniz altı saate gidersiniz. Yarım saatin muhabbeti, cezaydı falan derken, nelere ve nerelere çevrildi.
Ayrıca Fenerbahçe’nin bugünkü durumunun sorumlusu ya da tek sorumlusu Ali Koç mudur? Unutmayalım, tüm değişimler sancılı geçer. Bugünkü sancı da değişimin eseridir. Türk futbolunun Fenerbahçe’ye ve diğer kilometre taşlarına ihtiyacı var. Ayrıca Sayın Ali Koç’un “Atamız belki Fenerbahçeli ama O’nun kimi tuttuğu önemli değil, kimin onun yolunda yürüdüğü önemli” açıklaması bile doğru yolda olduğunu kanıtlamaya yetmez mi?
Geçelim İzmir’imizin Koç’una… İş dünyasındaki saygınlıkları ve bilinirlikleri sebebiyle Sayın Sepil’i kastediyorum. Göztepe’nin başkanı olduğu günden beri mütevazılığini elden bırakmadan yaptıkları ortada… Sancı olmadı mı? Oldu. Sıkıntı yaşanmadı mı? Yaşandı. Ama neticede Göztepe’miz bugün İzmir’imizin en üst ligdeki temsilcisi durumunda… Haklısınız, bu sezon çok iyi başlamadı Göztepe için… Bayram Bektaş ile ayrılan yollar Kemal Özdeş ile birleşti… Umuyorum sezon sonu istedikleri yerde olacak Göztepe camiası…
Bir de unutmadan, her takıma bir Koç lazım! Ya da Koç gibisi!
Dipnot; “Bir aslanın idare ettiği ceylan ordusu, bir ceylanın idare ettiği aslan ordusundan çok daha üstündür.” Latin özdeyişi.