Bir Kitap Fuarı daha geçip gitti. Nisan yağmuru gibi; yeşerten, umutlandıran, özleten…

Çiğli’den Basmane’ye Kitap Fuarı’na hemen her gün gidip geldim, kalabalığın, gürültünün, elektriklenmenin, ama en güzeli kitap kokusunun coşkusunu yaşayarak gezdim, söyleştim, tanış yayınevlerinde, sergiliklerde imzaya duran dostlarımla fotoğraflar çektirdim, imzalı kitaplar aldım, kimi söyleşilere katıldım.

Bunların hepsini yazsam bu köşe yetmez.

Bir kaçına değinmeden de geçmem olanaksız.

Özgür Eğitim Yayınları’nda 90’lı yaşların diriliği, verimliliği içinde merhabamı sundum yazar Mevlüt Kaplan’a.

85 yaşın şiir coşkusu içindeki Mehmet Sadık Kırımlı’ya bir söyleşide, sergilikte rastlamak bana farklı bir sevinci yaşattı.

Nis Medya Sergiliği'nde bir dönemin etkin, seçkin dergisi Yansıma’nın sahibi, 83 yaşındaki Tekin Sönmez’le buluşmak, söyleşmek de bir ayrıcalıktı.

Yansıma’nın da şairlerinden, 50 yıl sonra ilk şiir kitabı “Sevda Kesiği”ni yayımlayan şair Halit Özboyacı da fuar süresince Tekin Sönmez’i yalnız bırakmadı.

Sanırım Fuarın en yaşlı yazarı, imzacısı 96 yaşındaki Rahşan Ecevit’ti.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Rahşan-Bülent Ecevit Vakfı Yayınları’na ayrılan sergilikte okurlara kitap imzalıyordu.

Ben de “Pülümür’de Aşk “adlı kitabını imzalattım.

90’lık Atom Karıncası Zeki Büyüktanır’ı, 87’lik delikanlı Mukadder Özakman’ı da kitaplar arasında koştururken görmek, izlemek de güzeldi elbette.

Dil Derneği’nde içtenlikle, sevecen duygularıyla dostlarını, okurlarını ağırlayan Gürsel Gezen, Düriye Ayyıldız, Selçuk Oğuz, Ferzan Sarpkaya unutulur mu hiç?

Gazeteciler Cemiyeti’nde imzaya durduğumuz gazeteci-yazar dostum Okan Yüksel’i de yine seçkin gazeteci dostlarımız hiç yalnız bırakmadı.

Caz Kedisi, T. Yazarlar Sendikası, İzmir İzmir Dergisi, Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği, Top Yayıncılık, Şiirden, Kanguru, Sis Çanı, Yakın, Etki, Uluslararası Aktivist Sanatçılar, Berfin, Ozan, Hayal, Kurgu Kültür Merkezi, Temren yayınevlerinin sergiliklerinde nice dostla buluştuk, ben de sayısını unuttum. İşte kitabın, insanın sıcaklığı…

Fuar süresince en çok çalışan, kamerasıyla oradan oraya koşuşturan, Ekin Sanat Yayınları’nda dostlarını ağırlayan Osman Akbaşak’ı anmadan geçemem.

Açık oturumlarda, kitap sergiliklerinde onunla karşılaşmamak olası değildi.

Çektiği onca fotoğrafı da bilgisunarda kendi sitesinde paylaşmasını da alkışlayarak…

KIZ BİZİM OĞLAN BİZİM…

Şair, çevirmen, yazar Koray Feyiz, aynı zamanda mühendistir. Varlık, Adam Sanat, Milliyet Sanat, Hürriyet Gösteri, Edebiyat, Kitaplık, Şiiri Özlüyorum, Yasakmeyve, Sözcükler, Cumhuriyet Kitap, Sincan İstasyonu, Evrensel Kültür, Yazko Edebiyat, Deliler Teknesi, Kıyı… gibi yazın-sanat dergilerinde şiirleri, çevirileri, inceleme, deneme, araştırma yazıları yayımlandı/yayımlanıyor.

Şair Ece Apaydın da şair.

Şiirleri, yazıları, söyleşileri Akatalpa, Akköy, Deliler Teknesi, Dize, Eliz Edebiyat, Hayal, Kum, Lacivert, Mühür, Patika, Peyniraltı Edebiyatı, Şiir Ülkesi, Şiiri Özlüyorum, Şiirden, Varlık, Yasakmeyve gibi dergilerde, fanzinlerde yayımlandı.

Durup dururken anmadım onların adını.

İki şair Koray Feyiz’le, Ece Apaydın 12 Nisan Cuma günü evlendiler.

Fuar Evlendirme Salonunda kıyılan nikâhın tanıkları şair Yusuf Alper, romancı Handan Gökçek’ti.

Günün şaşırtısını Kanguru Yayınları’nın sorumlusu şair Aydın Şimşek yaptı.

Nikâha Ece'nin baskıdan yeni çıkan şiir kitabı “Asıllar ve Replikalar”ıyla geldi. O an Ece’nin şaşkınlığına, coşkusuna biz de tanık olduk.

İki şairden şiir gibi, kitap gibi güzel, aydınlık çocuklar da olur dileyelim.