Sayfanın manşetini gördünüz, okudunuz...
Yaşananlar izaha muhtaç değil.
Okuma yazma bilen, az biraz Türkçesi olan, muhakeme yeteneği olan herkes neyin ne olduğunu anlar.
Kısaca üzerinden geçeyim.
FOLKART, sponsoru olduğu İzmirCup Tenis Turnuvası'nda bir yarışma düzenler. Kazanan üç talihliye Wimbledon Tenis Turnuvası'nı yerinde izletme sözü verir. Diğer 10 talihliye ise tenis kiti ve kurs taahhüt eder.
Tenis kitleri eksiksiz teslim edilir. Ancak Wimbledon'a gitmeyi bekleyen talihliler ise bir süre sonra hayal kırıklığına uğrar. Kurs sözü ise bazı talihliler için tutulur, bazıları için tutulmaz.
Konunun facebookta bulunan ve 8 binin üzerinde takipçisi olan TENİSTÜRK sayfasında mağdurlar tarafından dile getirilmesi üzerine ise firma yaptığı hatayı anlar. Hatasını telafi etmek için de talihlileri Wimbledon'a değil bir başka turnuvaya götürme sözü verir.
Şimdi gelelim işin bizi ilgilendiren kısmına...
FOLKART yapı yaptığı inşaatlar, aldığı ihaleler ve yarattığı polemiklerle tüm İzmirli'nin gözünün üzerinde olduğu bir şirket. Doğal olarak da gazeteciler için önemli bir haber unsuru.
Biz ne yapmışız? Büyük bir kitleyi ilgilendiren meseleyi, hiç bir katkı ve yorum yapmadan gazetemizden halka duyurmuşuz.
FOLKART'ın avukatlarına göre, “Gerçek durumu yansıtmayan bu haberin” internet sitemizden kaldırılması gerekiyormuş. Yerine de bize gönderdikleri metni 7 gün süre ile yayınlayacakmışız.
Yapılan açıklama ise bizim haberimizin nerede ise birebir aynısı...
Yargı yolu açık.
Biz haberimizin arkasındayız.
Yan sütunlarda diğer detayları, yarışmayı kazanan talihlilerin kendi facebook hesaplarından yaptıkları açıklamaları okuyun.
Sonra da şu soruyu gelin hep birlikte soralım;
Kamuoyuna KİM YALAN SÖYLÜYOR?