Bunu da gördük.
Bir bakan kendisiyle hiç ilgisi olmayan bir yazıdan dolayı gazeteciyi namussuzlukla suçladı.
Türk basınının en dürüst, en namuslu gazetecilerinden biri, Saygı Öztürk Sözcü gazetesindeki bir yazısında Trabzon'da olan bitenleri gözler önüne sermiş.
Adı yazıda hiç geçmemesine, bakanlığıyla ilgili herhangi bir ithamda bulunulmamasına karşın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun attığı tweet utanç verici; ''Saygı Öztürk'ün bu yazısı namussuzluktur... Bugünden sonra bu namus düşmanını kim muhatap alırsa gözümde aynı namussuzluğun ortağıdır. Haysiyet celladıdır.''
Çok yazık... Okuyun Saygı'nın yazısını.
En ufak bir yanlışını bulamazsınız. Gerçek gazetecilik yapmış. Olan biteni bir güzel anlatmış.
Şimdi bu dürüstlük abidesi gazeteciyi namussuzlukla suçlayacaksınız öyle mi?
Aslında yanlışlık namus kavramının yorumunda.
Namussuz mu arıyorsunuz? Açın televizyonları, karıştırın gazeteleri.
Namussuzluğun dibini görceksiniz.
Yıllarca FETÖ'nün şakşakçılığını yapan, ''Zekeriye Öz'ün heykeli dikilmelidir ' diyen gazeteci müsveddesi namuslu, Trabzon'da kamulaştırma davalarında devletin soyulduğunu yazan Saygı Öztürk namussuz öyle mi?
Bank Asya'dan kredi alarak Boğaz'da ev alan yüzsüz yorumcu namuslu, Trabzon'da yolsuzluğun üzerine giden Başsavcı ile Emniyet Müdürü'nün görevden alınmasını yazan Saygı Öztürk namussuz öyle mi?
'Kabataş'ta örtülü kadına saldırdılar' diyen Kabataş Yalancısı utanmaz televizyoncu namuslu, Trabzon Adliyesi'nde akraba atamalarını,saltanatını yazan Saygı Öztürk namussuz öyle mi?
'Cemaatçi değilim. Sadece başarılarını takdir eden biriyim. Sayın Fetullah Gülen'e saygılıyım' diyen açık oturumcu namuslu, Trabzon'da milletvekilliğine kadar uzanan öyküsünde Bahar Ayvazoğlu'nun geçirdiği aşamaları bir-bir ortaya döken Saygı Öztürk namussuz öyle mi?
Şehit haberlerinin durmadığı günlerde Afrika'da zulu dansı yapan uçak gazetecileri, Türkan Saylan'a en ağır iftiralarda bulunan ahlaksız köşe yazarları, 'Ben iktidara yakın olmayı severim, ben gazetecilik karıyerimi iktidara yakın bir gazeteci olarak yaptım' diyen utanmaz genel yayın yönetmeni eskisi namuslu, Trabzon Belediyesi'nde işçi kadrosunda göreve başladıktan sonra Bahar Ayvazoğlu'yla evlenip füze hızıyla yükselen Ali Ayvazoğlu'nun öyküsünü yazan Saygı Öztürk namussuz öyle mi?
Geçiniz. Saygı Öztürk medyada dürüstlük ve namus abidesidir. Saygı Öztürk'le muhatap olmaktan da onur duyarız.
Zamanında vatan hainliğiyle suçlanan Vatan Şairi Nazım ne demişti ünlü şiirinde; ''...Vatan çiftliklerinizse, kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan...
Yazının üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla, Nazım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hala.''
Usta'dan ve okurlardan özür dileyerek iki satır da biz yazalım;
''Namus, yolsuzluksa, yalansa, kayırmaysa, baskıysa, zulümse, ''Yazın, Saygı Öztürk ve bir avuç onurlu gazeteci namussuzluğa devam ediyor hala...