Şu uzay meselesine, bizimle kafa mı buluyorsunuz sorusuyla gireyim dedim. Kültür ve sanatımızın yaşadığı küresel salgına döneyim dedim. Boğaziçi Üniversitesi olayı bize ne anlatmalı diye sormaya kalkıştım. Uzatmayayım, tenimize, benliğimize, algımıza göz koyanların gemi azıya aldığı bir coğrafyada, konu biter mi? Ulucak’ta soğuk yağmurlu bir gündü masaya oturduğumda. Dostumla göz göze geldim, “Bugün 14 Şubat, siz insanlar sevgiyle kedileri buluşturmuşsunuz, oturup yazsana” der gibi bakıyordu. Hiç yapmaz mıyım sevgili dostum dedim. Vaz geçtim cümle konudan.

Ne diyordu Sait Faik Usta; “Sevmek, bir insanı sevmekle başlar her şey” ve ekliyordu… Lakin hazin bir yakınmaydı kelamının ardı, okuyanların malumudur. Kimseler için geçerli olmasın dedim, aşk işte böyle kalsın. Yunus Emre’mizin “Aşk gelicek cümle eksikler biter” sözü egemen olsun yeryüzüne. Öğrensin herkes, yalnızlık iyidir ama kimsesizlik kötü. Aşk güldürsün hepimizi ve kimse unutmasın Edip Cansever abinin dizesini: “Gülemiyorsun ya; gülmek, bir halk gülüyorsa gülmektir…” İşte budur bizim için aşk, hayatımıza, ülkemize, yeryüzüne gölge etmeye kalkan cümle kötülükleri yenecek olandır. 

Kedilere gelince… Şunları yazdım az önce kişisel sayfama: “Sevgili Frida’mıza, bizi yaşamına kabul ettiği için teşekkür ederek… O bizim her şeyimizdir. Kediler Günü'n kutlu olsun değerli dostum…” Sonra bir şiir iliştirdim dileklerime ve orada kalmasın istedim. Bütün kedilere ve onlara dost olmuş yüreklere armağan etmek istedim. İnsanlık halleri haftaya kalsın. Şiirim, can dostlara ve sevgili olmayı başaranlara, 14 Şubat selamım olsun.

Kediler gibi

Yaşıyoruz cancağızım

Rakı içiyoruz, ıpıslak Can Yücel

Hala sokaklarda atıyor kalbimiz

Nefes nefese geçen ellerimizden

Bu kaçıncı gündür cancağızım?

Bize şimdi masal gerek cancağızım

Bir Edip Cansever ikindisi mesela

Kötü şarkıcılardan iyi şarkılar /

Merhabası hala sağlam arkadaşlar

Bizi nerede bekliyordur cancağızım?

Yıkanıp çıkıyoruz vahşi nehirlerden

Kendimize cehennem saklambacıyız

Cemal Süreya bize gülüverir cancağızım

Bu maveraünnehir daha çok kanar

Biz insan gibi yaşamayı seçelim

Bir şiir biter gibi ölelim cancağızım

Ama bilelim cancağızım bilelim

Kediler ölmez, kediler ölmez

Kediler…