Bu hafta milli maç arası… Milli takım için de bir şeyler yazacaktım ama dün akşamki Arnavutluk ve Pazartesi günü oynayacağımız Moldova maçlarını atlatalım ve Şenol Güneş’li halini izleyelim istedim. Özellikle de uzunca bir aradan sonra Emre Belözoğlu’nun aday kadroda kendisine yer bulması konusu önemli! Sonrasında zaten bolca yorum yapmak için vaktimiz olacak…

Biz, şimdi yerelimize dönelim ve Karşıyaka’nın 3.Lig, 2.Gruptaki takdire şayan mücadelesine destek olalım. Destek olalım olmasına da… Camianın kendi içindeki sıkıntıları ve davalık olan hadiseler… Birer birer gün yüzüne çıkıyorlar!

Hemen üç yıl kadar öncesine gidelim; Karşıyaka’da ciddi bir para, daha doğrusu parasızlık problemi var ve yönetim seçime gidiyor. O zamanki söylentiler belki de kayyım atanacak kulübün başına… Neden? Çünkü başkan adayı yok! İlan edilen kongre günü de gerçekten aday çıkmadığından ileri bir tarihe erteleniyor kongre… Sonra görüşmeler, görüşmeler… Bir hafta sonrasında kim aday? Mutlu Altuğ.

Ezbere aday değil! Burası önemli! Kulübün durumu ortada… Gerçekten durumlar kötü… Bir haftalık görüşmelerle camia kendi içerisinden Mutlu Altuğ’u aday çıkarıyor. Mayıs 2016’da da 188 hazirunun 183’ünün oyunu alarak başkan seçiliyor Altuğ…

Hatta ilk konuşmasında da “Tutabildiğimiz futbolcuları tutmayı çalışacağız. Maalesef hiçbir vaat verecek durumda değiliz. İlk önce gemiyi yürütmeye çalışacağız” şeklinde koşan Altuğ’un bu konuşması da aslında tepki çekmişti. Benim bu cümlelerden anladığım; çokta isteyerek başkan olmadım. Karşıyaka için bu görevi üstlenmeye mecburdum. Yapmaya çalışacağım. Büyük beklentilere de girmeyin! Zaten futbol takımı bir hafta önce sona eren 1.Ligden düşmüş.

Neyse, 2016-2017 sezonunda 2.Ligde Play-Off’u kovalayan Karşıyaka, Play-Off şansını dört puanla Menemen’e kaptırmış ve 1.Lige geri dönememişti. 2017-2018 sezonunun ilk yarısında da düşme hattında iken yönetim değişikliği olmuş ama takım, o sene ligden düşerek 3.Lig’e kadar gerilemişti.

Hatırlatmalardan günümüze dönebiliriz; işte o dönem başkanlık yapan Mutlu Altuğ hakkında, kulüp tarafından suç duyurusunda bulunulmuş, hesaplarda olmayan ya da görülmeyen bazı rakamlardan bahsediliyor o döneme ait... Mutlu Altuğ’da, 2018 yılının Ocak ayındaki genel kurullarının aslına uygun olarak icra edilmediği ve benzeri gerekçeleri ile de Karşıyaka ile de davalık olmuşlar zaten…

Varsa eğer bir haksızlık ya da hukuksuzluk, tüm taraflar için yazıyorum; Yüce Türk Adaleti zaten tecelli edecektir. Suçlular da cezasız kalmayacaklardır, kalmasınlar da! Ancak, bırakın İzmir’i, tüm ülkemize mal olmuş tarihi ile göz kamaştıran Karşıyaka Spor Kulübü zaten zor zamanlar yaşıyor. Profesyonel liglerin zemininde çıkış arıyor. Tam da o ışığı görmüşken, son on bir maçın onundan puan çıkarmışken, 2.Lige tekrar çıkış için Play-Off potasına yaklaşmışken, her şey yolunda gibi görünürken… Nedir yahu bu, duvarı atlamaya çalışırken paçadan asılmalar, çekmeler?

Dipnot; “Fedakârlık karşılıklı olana denir. Biri feda ederken diğeri kar ediyorsa ona ticaret denir”. Anonim.