Haberler hiç iç açıcı değil. İşçi sendikalarına göre işsizliğin kara kışını yaşayacağız. Memur sendikaları, memurların delikli kuruşa muhtaç olduğunu söylüyor. Sağlık çalışanlarının derdi daha çok. Onlar hem az para almaktan, hem de uzun süre çalıştırılmaktan yakınıyorlar. Bir başka korkuları da hata yapma riski... Yorgun bitkin bir hekimin, hemşirenin yanlış yapma ihtimalinin fazla olduğunu söylüyorlar... Ekonomistlere göre 2022 yılı zamları çok can yakacak. Enflasyon rakamını az gösterebilmek için kılı kırk yaran TÜİK bile, yıllık enflasyonun yüzde 20 olduğunu açıkladı. Dolar zaten aldı başını gitti...

Nasıl iyi gidiyor muyum?

Yeteri kadar bunalıma girmediyseniz Birkaç kötü haber daha vereyim isterseniz...

Aslına bakarsanız hiç zorlanmış değilim. Birkaç gazeteye baktım hepsi bu...

İşin başka yönü daha var.

Böyle haberlerden sıkılıp, artık haber bülteni izlemeyen, gazete okumamaya özen gösteren insan sayısı giderek artıyor. Sosyologlar bu durumu nasıl açıklar bilemiyorum. Ama bence bu; bir kaçış sendromu.

Bu durumun suçunu gazetelere, özellikle yandaş olmayan gazetelere, televizyonlara yükleyenler de yok değil. Onlara göre bilerek karamsar bir tablo çiziliyor. Geçenlerde bilgi birikimine güvendiğim bir arkadaşımla bu konuyu tartıştık. O, girişte benim yaptığım gibi olumsuz haberlerin üst üste verilmesinden yakındı. Ben de; “Öyleyse iyi haberleri, iyiye giden şeyleri sen söyle” dedim.

Tartışma sona erdi...

Eğer olumsuz bir gelişme var ve bu basında yer alıyorsa bu gazetecinin suçu değildir. Olamaz da...

En kötüsü gerçeği gizlemek için çarpıtmaktır.Ya da bilerek isteyerek uydurma senaryolar üretmektir. Sağolsun yandaş medya bunu çok iyi yerine getiriyor. Ne uzaya gitmediğimiz kaldı, ne kıskanç Avrupalıların bize yetişmek için entrika çevirmesi kaldı...Ne ekonomide uçmadığımız kaldı.

Ama işin aslında evine ekmek götürmekte zorlanan insan sayımız giderek artıyor ve daha artacak gibi görünüyor...

Yine de karamsar değilim.

Bu ülkenin potansiyeli çok kara kışları yener. Yeter ki, halkı gerçekten kucaklayan bir iktidara kavuşsun...