Yine aynısı oldu. Kadınlar sorunlarını anlatmak, mağduriyetlerini duyurmak için sokağa döküldü, polis karşılarına dikildi. Yine tutuklama yine sert müdahale... Oysa kadınlar istiyorlar ki; ana fikir olarak kadın sorunlarına daha duyarlı davranılmasını öneren İstanbul Sözleşmesi uygulansın. Ama tam aksine bir parti çıkıyor İstanbul Sözleşmesi'ni tartışmaya açıyor. Hem de kadınlara şiddetin tavan yaptığı bir dönemde...

Anlaşılan kadın hareketi tedirgin etmeye başladı.

Çünkü kadınlar bugün birçok konuda örek davranış sergiliyor...

Mesela bin yıllık tarihi bir köy olan ve bugün rant kıskacındaki Yelki'de; kadınlar gelişmeyi tersine çevirecek bir organizasyona imza attı. Durma noktasına gelen üretimi yeniden canlandırdı. Üretici pazarı kurdu, kooperatifleşerek ürecilerin daha güvenceli hale gelmesini sağladı. Böylece verimli tarlalarda yeniden üretim başladı.

Mesela bir başka olayda sosyal dayanışmanın en iyi örneklerinden biri verildi.

Geçim sıkıntısı yaşayan ve oğlu otizimli olan bir anne maske üretimine başladı. Amacı bu üretimden kazanacağı parayla oğlunu yüzme kursuna gönderebilmekti. Youtube vasıtasıyla İzmirli bir anneyle temasa geçti. İzmir'de oturan ve yüzmede başarılı oğlu için Youtube'da bir kanal açan anne, kendisinden yardım isteyen, İstanbul'da oturan annenin ürünlerini Twitterde paylaşarak yardım çağrısında bulundu.

Kısaca şöyle yazdı; “Otizimli oğlu Arda'nın eğitim masraflarında zorlanan anneye haydi destek olalım, sipariş verelim.”

Bu çağrı ses getirdi. Pek çok kadın maske almak için sıraya girdi. Sinema ve televizyonlardan tanıdığımız ünlü bir kadın sanatçı, ekonomik yardımda bulundu. Bir iş insanı Arda'nın eğitim masraflarını üstlendi...

Böylece sosyal medya kadınlar sayesinde, belki de ilk kez adına yakışır bir şekilde sosyal dayanışma için kullanılmış oldu.

Ve kadınların canı burnunda. Taciz, tecavüz, şiddet artık onları bıktırmış durumda. Can güvenlikleri yok. Kadın ölümlerinde rekor üstüne rekor kırıyoruz. Bu olayların önlenmesindeki tek güvence olan İstanbul Sözleşmesi, siyaseten masaya yatırılıyor ve kadınlar buna tepki gösteriyor.

Ama hep bir engelleri var.

Polis sürekli başlarında...

Olmuyor yakışmıyor...