O'nun fotoğrağını gördüğümde güzelliğinden çok karizması dikkatimi çekmişti. Sahanın içinde, eli bir yeri işaret eder gibiydi. Gözleri keskin bir biçimde karşıya bakıyordu. Atkuyruğu saçları az önce zıplamasının etkisiyle başında taç gibi duruyordu... Kararlı, güvenli bir tavrı vardı.

Sizi daha fazla yormayayım, anlamışsınızdır ama Kadın Voleybol Milli Takımı Kaptanı Eda Erdem'den bahsediyorum. Şimdi gündemdeler. Çünkü çok başarılılar. Eşim Deniz de eski bir voleybolcu olduğu için maçlarını kaçırmıyoruz.

Bu kızlar sadece voleybol oynamıyor, çağdaş bir kadını temsil ediyor. Hepsi çok güzel  kadın. Ama o bedenler sadece onlara ait... Bilmiyorum anlatabildim mi?

Dünyanın en önemli spor otoriteleri hep onlardan bahsediyor. Yabıncıların kendi aralarında geyik yaptıkları, “Barbar Türklerin kadınları da çok güçlü çıktılar” dedikleri oluyordur. Oysa Türklerin tarihini inceleseler kadınların ne kadar önemli rol aldıklarını görürler ve böyle yorum yapılmayacağını da bilirlerdi.

Bazı radikal dincilerin, kadınlara karşı olumsuz tavrı devam ediyor. Etsin... İyi de oluyor. Gerçek yüzlerini görmüş oluyoruz. Gerçi sosyal medyada, "Ebrar yobaza vuruyor gibi çakıyor" cevabı var ama ben konuyu dağıtmayayım...

Atatürk'ün kızları bunlar. Çağdaş güçlü, onurlu, ne istediğini bilen ve özgüvenli...

Üstelik kendilerini dünyaya kabul ettirecek kadar yetenekli...

Filmi tersine sarıyorum.

Taliban iş başında ve bu kızlar talibanın ülkesinde... Burkalı Eda, burkalı Naz, Zehra, Cansu, Simge, Tuğba, Meryem ve diğerleri... Gerçi iki metreye yaklaşan boylarıyla hemen kendilerini belli ederlerdi. Yani kamuflaj imkanları hiç yok. Birde şöyle konuştuklarını düşünün; “Biz üstümüze lazım olmuyan işler yaptık. Çok hatalı olduğmuzu gördük.”

Tabiki böyle bir şey demezler. O coğrafyada yaşayıpda böyle diyenleri asla kınamıyorum. Hayat memat meselesi başka bir şey.

Bu kızlar kendilerine verilen imkanı çok iyi kullandılar.

Çağdaş bir ülkenin kadınlara, kadınların çağdaş bir ülkeye çok ihtiyacı olduğunu kanıtladılar.

Bugün yarı final maçları var. Her şeyi bırakıp gururla onları izleyeceğim. Pardon izleyeceğiz.

Dünya haritasını açın, gelişmiş ülkelere bakın ve kadınların etkili olduğu ülkelere de bakın, aynı ülkeler olduğunu göreceksiniz. Kadın varsa var olursun...

Yaşa Mustafa Kemal Paşa...

Bizim gurur duyduğumuz kadınlarımız bu marşı söylerken, sansürleyenler utansın.