TEŞEKKÜRLER İZMİRSPOR...


Yıllar sonra çok güzel bir organizasyona imza atan İzmirspor Divan Kurulu teşekkürü hak ediyor. Ne yaptı da, Divan Kurulu teşekkürü hak etti diye sorabilirsiniz. Hemen anlatalım. Daha doğrusu sözü İzmirspor camiasının yakından tanıdığı Lemi Ölçer'e bırakalım, o anlatsın...
“Geçtiğimiz günlerde, İzmirspor'da kırk yılını dolduran üyelerimize divan kurulumuz tarafından törenle plaket verildi. Sosyal medyada gece ile ilgili fotoğraflar paylaşılıyor. Fotoğraflara bakıp düşündüm. Şu anda yaşları seksen hatta doksan olan büyüklerimiz, zamanında Eşrefpaşa'nın kömür isi kokan daracık sokaklarında buluşup, okuldan kaçıp, İzmirspor maçlarına gitmişlerdi. O zamanlar buluşma yeri takımın antrenman yaptığı Talebe Çayırı idi. Cici Park'ta buluşur, onları birleştiren semtlerine de sahip çıkmalarına neden olan ortak sevdaları İzmirspor için yanıp tutuşurlardı. Rahmetli dedemin İzmirspor-Altay maçından önce gece Alsancak Stadı'na giderek kale direklerini nasıl kestikleri anlatırken yüzündeki heyecan halen gözlerimden gitmez. Bu nesil İzmirspor için çok büyük mücadeleler verdi. Diğer İzmir kulüpleri sadece futbol başarısı üzerine çalışırken bu insanlar kulübümüzün bu gün yaşamasının tek sebebi olan mal varlıklarını kulübe kazandırdılar. Çünkü onlar Alsancak'ta ya da Güzelyalı'da yaşayan Levantenler gibi ticaret zengini değillerdi. Bizim insanlarımızın büyük çoğunluğu Girit ya da Arnavutluk'tan mübadele ile ana vatanlarına göç eden yoksul insanlardı. O yokluk yıllarında kendilerine yeni bir hayat kurarlarken Eşrefpaşa'da yaşadıkları şehrin ismini taşıyan İZMİRSPOR'u da kurdular.”
İşte yıllar sonra İzmirspor Kulübü Divan Kurulu, camianın bu abide insanlarını hatırladı ve plaketle ödüllendirdi. Ödül gecesinde İzmirspor'un Süper Lig'de oynadığı kadrodan hayatta kalan 5 futbolcusu da yer aldı. Camianın sembol isimleri o gece bol bol hasret giderdi, sonsuzluğa uğurladığımız İzmirsporlular için gözyaşı döktü, onları hayırla yad etti.
Tüm bu güzellikleri yaşattığı için İzmirspor Divan Kurulu'na ve değerli başkanı Mehmet Öral'a teşekkür ediyorum.

SİTEM...


Bu güzelim geceden ne yazık ki benim gibi pek çok İzmirsporlu'nun haberi olmadı. Geçmişte Divan Asbaşkanlığı yaptığım ve 27 yıldır üyesi olduğum kulübümüzden her konuda bilgilendirme geliyor kısa mesaj ile. Ancak bu konuda ne bana ne de başka arkadaşlara mesaj gelmedi. Haydi bunu geçelim. Böyle güzel bir gece organize ediliyor ve basına bile haber verilmiyorsa, iletişim çağında bu eksikliğin savunabilir bir yanı yok.

ÖNERİ...


Geçtiğimiz hafta alınan 6-1'lik Torbalı yenilgisi ile İzmirspor, tarihinde ilk kez mücadele ettiği Süper Amatör Lig serüvenini yüz kızartıcı şekilde tamamladı. Şimdi İzmirspor yönetiminin ve sevgili başkan Emin İşletir'in kendine yakışını yapmasını bekliyor tüm camia. Yönetim iyi niyetle yola çıkmış olabilir ama iyi niyet yıllardır süre gelen sportif ve idari başarısızlığı açıklamaya yetmiyor. Önümüzdeki ay İzmirspor olağan genel kurulunu yapacak. Benim önerim, Emin İşletir ve arkadaşlarının kongrede yönetime aday olmayacağını açıklayarak yeni bir oluşumun önünü açmaları. Bu jest, son yıllarda yaşanan başarısızlıkların getirdiği sıkıntıyı ve camiadaki gerginliği bir nebze olsun yatıştıracaktır. Tüm bu başarısızlıklara rağmen yönetimde kalma inadı ise kutuplaşmayı artıracak ve İzmirspor'a zarar verecektir. Başta Sayın Emin İşletir ve Sayın Nedim Topaloğlu olmak üzere mevcut yönetimin bu öneriyi dikkate almasını temenni ediyorum.

YORUM...


Son olarak, Divan Kurulu'nun tarihimize sahip çıkarak başlatmış olduğu bu sinerjinin Mayıs ayında yapılacak genel kurula yansıması İzmirspor'un geleceği açısından çok önemli. Gördüğüm kadarıyla, mevcut yönetimin dışında tüm gruplar, taraftarlar ve Eşrafpaşa, geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklayan Mustafa Gürkan'ı destekliyor. Divan başkanları, başkanlar, camianın önde gelen isimleri Gürkan ismi üzerinde mutabık kalmış durumda. Kongreye tek liste halinde gidilmesi ve Gürkan'ın başkanlığında güçlü bir yönetim kurulması İzmirspor'un bugün için tek kurtuluş reçetesi olarak önümüzde duruyor.