Kruvaziyer turizminin Türkiye’deki güçlü merkezlerinden İzmir Alsancak Limanı, 2026 yılının ocak ayında deniz yoluyla gelen turistleri ağırlamaya devam etti. Yılın ilk ayında limana yanaşan 4 kruvaziyer gemisiyle toplam 8 bin 858 yolcu İzmir’e giriş yaptı.
Geçen yılın aynı döneminde de Alsancak Limanı’na 4 kruvaziyer gemisiyle yaklaşık 8 bin yolcu gelmişti. Bu yılki rakamlar, kruvaziyer hareketliliğinin istikrarlı şekilde sürdüğünü ortaya koydu.
Kuşadası yükseldi, Çeşme nisanı bekliyor
Ege’de kruvaziyer trafiğinin bir diğer önemli noktası olan Egeport Kuşadası Limanı, ocak ayında dikkat çekici bir artış yaşadı. Geçen yıl ocak ayında yalnızca 1 gemi ve 903 yolcuya ev sahipliği yapan liman, bu yıl aynı dönemde 6 kruvaziyer gemisiyle 5 bin 487 yolcuyu ağırladı.
Öte yandan Ulusoy Çeşme Limanı’na ocak ayında da kruvaziyer yanaşmadı. Edinilen bilgilere göre Çeşme Limanı’na 2026 yılının ilk kruvaziyer gemisinin 10 Nisan tarihinde gelmesi bekleniyor.
Yetkililer, bahar aylarıyla birlikte Ege limanlarındaki kruvaziyer hareketliliğinin hız kazanacağını ve yolcu sayılarında belirgin artış yaşanacağını öngörüyor.