Bir zamanlar Atilla Atasoy’un ünlendirdiği şarkıydı; iyi mi kötü mü haberler. Ben de oradan alıntıladım. Bilgisunara bağlanınca, sosyal medya hesabından ne çok bilgi, haber akıyor ekrana anında. Hele şu salgın günlerinde özellikle sıkıntı, acı veren haberleri daha sıklıkla yaşıyoruz.

Birçok arkadaşımızın ya da yakınlarının Covit-19’a yakalandıklarını, kimisinin ne yazık ki yaşamını yitirdiğini öğrenmek de acımızı katlıyor.

Bu yakınlarda eğitimci, doğa fotoğrafçısı, kütüphane yöneticisi Talat Aydilek’in, şair-yazar-eğitimci İlhan Soytürk’ün, Covit-19’a yakalandıklarını ama şimdi iyi olduklarını öğrenince rahatladım. Gönlüm hiçbir dostumun, yakınımın, insanımızın çılgın virüsten yaşamını yitirmesini istemiyor.

Biliyorum hepimiz özledik imza günlerini, söyleşileri, kitap fuarlarını, yazın-sanat etkinlerini,şiirli buluşmaları. Elbette dokunmayı, sarılmayı, kucaklaşmayı…

Bu aralar seslerine dokunduğum bazı dostlardan güzel kitap haberleri alınca da içim açılıyor, göneniyorum.

Yaz başından bu yana yaşadığım Balıklıova Gerence Koyu’ndaki yazlık evime öylesine çok kitap geliyor ki onları paylaşmaktan da büyük tat alıyorum. Günümü varsıllaştırıyorlar.

Ben bugün iki iyi haberi paylaşmak istiyorum sizlerle.

Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği öncülüğünde, Tudem Yayın Grubu'nun katkılarıyla oluşan Merhaba Ben Kitap’la ben de buluştum.

Yazın dünyamızın kendi alanında üretken, deneyimli 65 yazarın çocukluk ve ilk gençlik anılarına odaklanan bu kitabı sevdim. Metinleri bütünleyip yapıta renk katan 30 çizerin çocuklara okumayı çağrıştıran, onları heveslendiren özgün resimlere doyamadım.

Derleme Kurulu’nda Aytül Akal, Doğan Gündüz, Esra Alkan, Fatih Erdoğan, Fisun Çetinel’in bulunduğu, editörlüğünü Mavisel Yener, Mehmet Atilla, Yunus Bekir Yurdakul’un yaptığı “Merhaba Ben Kitap” da benim de bir anı yazıma yer verdikleri için sevinçliyim.

Yine İzmir’den şair-yazar dostlarım Ahmet Günbaş, Avram Ventura, Ayhan Altay, Bahri Karaduman, Gönül Çatalcalı, Hacer Kılcıoğlu, Hidayet Karakuş, Hüsnan Şeker, İffet Diler, M.Mahzun Doğan, M.Osman Akbaşak, Mavisel Yener, Mehmet Atilla, Melih Elhan, Özlem Kılınçarsaln Sözbilir, Salih Öztürk, Y.Bekir Yurdakul, Zübeyde Seven Turan da çocukluk yıllarındaki okuma serüvenlerini, öykülerini ne güzel anlatmışlar.

Kitabın arka kapak yazısında Mavisel Yener’in şu sözlerini de paylaşmadan geçemem: “Kitap okumayı sevmenin, sevdirmenin şifrelerini merak ediyor musunuz? Kitaplarını ilgiyle okuduğumuz yazarlar nasıl iyi okur oldular? Nitelikli okur yetiştirmenin etkili yolları nelerdir? Altmış beş yazarın, otuz çizerin katılımıyla hazırlanan bu derleme, okuma sevgisini geliştirmek, kitapların büyülü dünyasına adım atmak için bir yol haritası.”

Kapağı, çizgileri, baskısı, görünümü ile derli-toplu 232 sayfalık Tudem Yayınları’nın bu kitabını salt çocukların değil büyüklerin de okumasını, anılar tazelemesini isterim.

Haberi önce telefonla Bursa’dan şair-yazar Hilmi Haşal’dan aldım. Sonra değerli şair Mehmet Sadık Kırımlı paylaştı sevincini benimle.

Bursalı iki dergi Çinikitap, Eliz Edebiyat ile Balıkesir-Edremitli Sarmal Çevrim dergilerinin oluşturduğu BUDEP (Bursa Dergiler Platformu) çatısı altında bu yıl ilk kez düzenlenen “Bursa’dan Edebiyata Katkı” Ödülleri sahiplerini bulmuş.

Haberi duyunca çok sevindim.

Şiir, öykü, roman, deneme, eleştiri, çocuk yazını, çeviri dallarında Mehmet Sadık Kırımlı, Muhsine Arda, Hasan Akarsu, İbrahim Oluklu, Ümit Yaşar Selçuk, Aytekin Karaçoban, Ekrem Hayri Peker ödüle değer görülmüşler.

Bu anlamlı, değerli ödülün yaşamasını, sürmesini dilerim. Ödüle değer görülen tüm yazın emekçisi dostları da kutlarım.