AK Parti, İzmir adaylarını açıkladı. “Bu ilçede bu, şurada bu, ittifak da bu” dedi. Üstelik kağıt üzerinde zayıf olduğu iddia edilen İzmir’de. Geldi posta koydu… Geçen seçim sonuçları ve ittifak faktörü düşünülürse, 12-15 arasında belediyeyi kazanırsa şaşırmam doğrusu… Öte yandan İki gün önce ise CHP yetkilisi TV'de konuştu. “Hala, tartışıyoruz. İzmir adaylarını Şubat'ta açıklayabiliriz” dedi. Aynı saatlerde İzmir’de; iddiaya göre anket yapılıyordu. HHH En baştan, sürekli saydırdığım CHP gençlik kolları, CHP kadın kolları ve örgütün alt altyapısındaki herkesten özür dilemek lazım. “Niye çalışmıyorsunuz?” diye saydırıp duruyorduk. Meğer onlar haklıymış. Neden çalışsınlar ki? Sen ne yaparsan yap, tepeden paraşütle gelen herkese açık adaylık sıraları. Şu sıralar bir film var film platformlarının birinde. İnteraktif bir film. Filmin adı Bandersnatch. Filmi izleyici yönlendiriyor. Misal başkahraman kavgaya karışacak, ekranda anket çıkıyor. “Babasını öldürsün mü ?” “Kafasına kül tablasıyla mı vursun?” Kontrol de izleyicide. Kumandada neye basarsan kahraman onu yapıyor, film öyle evriliyor. İyi de; “İnsan babasına bunu niye yapsın?” seçeneği yok. Kavga çıkmış şunu soruyor; “Tekme mi atayım?” “Tokat mı atayım?” Yahu niye kavga ediyorsun otur konuş” seçeneği yok. Güya filmi sen yönetiyorsun… Hoş zaten film de bunu anlatıyor… “Hayatını kendinin yönettiğini sanıyorsan yanılıyorsun” Tıpkı öyle işte… Bu anketlerde hangi ismin sorulacağını kim ya da kimler belirliyor. Gönlünde belediye başkanlığı olan örgütten yetişmiş CHP’liler neden dışarıdan bakıyor? Ve tabi neden CHP Genel Merkezi bu kadar korkuyor, aday açıklamayı geciktiriyor. Değerli İzmirliler. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ankara yönetimi, örgütünü de seçmenini de yok saymaktadır. Ne adaylarını, ne seçmenlerini düşünmektedir. Bu İzmir’e baştan aşağıya hakarettir. “Kale” dedikleri kentte, rakipleri bütün adaylarını açıkladı. Korkusuzca, göğsünü gere gere. Salonun dizaynı ve şaşasıyla tam bir gövde gösterisiyle üstelik. Bu açıklanan iktidar partisi adayları, Pazar sabahı çalışmaya başladılar bile. Seçmenini, örgütlerini bu kadar “Ti” ye alan başka bir CHP yönetimi görmedim. 15 yıldır adını duymadığımız bir isim üzerine, preslenmiş bir aday listesi, İlçe belediye başkan adaylarını gündeme bile getirmeme… Kendimi nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi; tarihin en korkak, en iş bilmez, en berbat ekibi tarafından yönetiliyor. Cumhuriyet Halk Partisi kimden korkuyor? Cumhuriyet Halk Partisi kimden, neden çekiniyor? Yoksa filmdeki gibi; başrol oyuncusunu izleyici, izleyiciyi kumanda mı yönetiyor? Yoksa, bu yönetenleri de, bir yerlerden biri ya da birileri mi yönetiyor? Bu interaktif rezalettir… Çünkü bu rezaletin oluşumuna CHP örgütleri, delegeleri ve adı sayılanlar katkı koymuştur. Büyük zararı ve kayıpları öngörüyorum… Çok üzgünüm çok…


***

AK Parti'nin şansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumartesi günü adaylarını açıkladı.

Hesap, yerel yönetim seçimi olduğu için şaşabilir.

Açıklanan isimlerin, şahsi güçleri de sonuçlara etken olacaktır.

Ancak, geçtiğimiz seçimlerin matematiksel sonuçlarını topladığımızda, CHP adına korkutucu sonuçlar çıkıyor.

Yani ilçelerde, MHP-AKP oyları toplandığında, şu anda CHP’nin iktidar olduğu kimi yerlerde AKP’nin kazanacağı çıkıyor.

O hesaba göre, Bayındır, Bergama, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Ödemiş,Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı ve Foça’da AK Parti’nin seçim kazanması sürpriz olmayacak.

Yine bir önceki seçimlerin rakamsal sonuçları ve kişilerin gücü tahmin edildiğinde Bayraklı’da Ali Alsan, Karabağlar’da Bilal Doğan, Menemen’de Durmaz Bayraktar’ın kazanma durumları söz konusu…

Eğer bu hesaplama doğru çıkarsa 12+3 yani 15 belediye birden kaybedilirse, Büyükşehir’e de koltuğa Nihat Zeybekci’nin oturması şaşkınlık yaratmamalıdır.

Ne demişti Cumhurbaşkanı önceki seçimlerde?

“Atı alan Üsküdar’ı geçti bile”…

***

Grev

Kardeş; grev haktır.

Kimsenin buna itirazı yok…Hatta şahsen desteğim var.

Ama burada oluşan durum, amacını aşıyorsa, sendika da, emekçi arkadaşlar da hata yaparlar.

Türkiye ortalaması zamları yüzde 25-30 barajında ise teklif edilen rakamı reddetmek kafa karıştırıcı.

Bugün kamuoyu bunu tartışıyor.

Mesele artık zam boyutunu aşıp, merkezi hükümetin konuya el attığından, seçim öncesi İzmir trafiğini kilitleme pahasına siyasi baskı yaptığından söz ediliyor.

Eğer böyleyse hiç hoş değil.

Bilmeden, emekçi arkadaşların bu oyuna gelmemesi gerekiyor.

Yayınlanan maaş tutarlarını gören (gerçekse), red sebebini anlayamıyor.

Hatta bir kısmı da küfür ediyor.

Bu da doğru değil. Antipatik olmak da.

***

Fethi ruhun şad olsun

İzmir Adliyesi önünde kahramanlık destanı yazmıştı.

Aslında trafikçi idi.

Elleşmese, kimse “Niye girişmedin” demezdi.

Fethi, öz adamdı.

İnsanlar için, ülkesi için yiğitçe atladı teröristlerin önüne.

Şehit oldu.

Bu yıl ikinci yılıydı ölümünün.

Birinci yıla oranla biraz daha sakindi anma töreni.

Olsun.

Kalbimizdesin Fethi…

DELİ ZİYA; “CHP, rötarda THY’yi geçti hocam”