İl başkanı, il temsilcisi, il ajanı, il hakemi… İl ibaresi ile başlayan birçok sıfat… İl takımını da ben uydurdum! Peki neden?

Büyükşehirlerin dışında, genelde profesyonel süper ligde ya da 1.ligde mücadele eden ekiplere bir bakalım! Yaşadıkları şehirlerin adlarını almış takımlar… Eskişehirspor, Manisaspor, Rizespor, Gaziantepspor, Samsunspor… Bu örnekleri neredeyse ülkemizin tüm şehirleri için verebilir ve çoğaltabiliriz. Hatta il adları ile anılan takımların büyük çoğunluğunun profesyonel olduğunu söyleyebiliriz. Şehirlerinde lokomotif olmuş takımların zaten çok başarılı oldukları da bir gerçek! Bursaspor mesela!

Gelelim İzmirimize! Hangi ekip il takımımız? İzmirspor! Öyle ya, şehrimizin adını alan ekip! Eski mi eski… Köklü mü köklü… Taa 1923 yılına dayanıyor oluşumu! 1.Ligin ilk resmi maçına 1959’da çıkan ilk İzmirli! O zamanlar süper lig falan yok! En baba lig, 1.lig! Yıllarca burada ve şimdiki 1.Ligde oynamış temsilcimiz! Kötü günler 2004 yılında 2.Lige düşüş ile başlamış ve son 12 yılda bugünlere gelinmiş… İçerisinden kimleri çıkarmamış ki! Metin Oktay, Tarık Gencay, Seyfi Talay, Sami Özok ve daha niceleri…

Peki ya şimdi? İzmirspor bu sezon İzmir Amatör Süper Liginde oynayacak! İzmir’in futboldaki simgelerinden sayılabilecek İzmirspor geçen yıl Bölgesel Amatör Ligde kötü bir performans sergileyerek, yerel lige düştü. Bu yerel ligdeki diğer takımlara haksızlık yapmayalım, onları küçümsediğim falan yok! Ancak koskoca İzmirspor’un yerel amatörde olmasını da kabullenemiyorum. Ben bir İzmirli olarak, İzmirspor’un eski yıllardaki, başarılı sezonlarına geri dönmesini bekliyorum. Bu halinin il takımına yakışmadığını ve tüm İzmir’in il takımımızın yanında olması gerektiğini söylüyorum! Tüm bunlar yapılırken de İzmirspor’lu eski ve yeni, tüm yöneticilerin bir araya gelerek tüm İzmir’i kapsayacak bir çalışma içerisine girmeleri gerektiğini dile getiriyorum! Zor mu? Zor… Ama imkânsız değil!