İzmir iş dünyasının çatı örgütleri, kentin yaralarını sarmak amacıyla bir araya gelerek “Birlikten İzmir Doğar” sloganıyla bir kampanya başlattıklarını açıkladı. Kampanya kısaca şöyle; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifiyle bedelsiz olarak arazi tahsis edilecek ve iş dünyasının topladığı paralarla bu araziye deprem konutları inşa edilecek...

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında düzenlenen toplantıya İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Borsası (İTB), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD), İzmir Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) katıldı.

Depremin olduğu günden bu yana sahada tüm gücüyle kentin yaralarını sarmaya çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi ise süreçten dışlanmış, davet bile edilmemiş.

Böyle bir oluşumun “Birlikten İzmir Doğar” sloganını kullanması da hayli ironik.

Tunç Soyer ve ekibinin başlattığı kampanyalarda İzmir halkının müthiş bir dayanışma sergilemesi birilerini rahatsız etti herhalde.

Bu satırları yazarken, biryuvabirkira.org sitesinde, depremzedelerin kışı sıcak evlerinde geçirmesi için başlatılan kampanyaya İzmir halkının desteği 20 milyon lirayı geçmişti. Bu rakam 2 bin depremzede ailenin 5 aylık kira giderini karşılamaya yetiyor.

Bizİzmir uygulamasıyla depremzedelere ulaştırılan gıda ve ihtiyaç malzemelerini hesaba bile katmıyorum.

Doktoru, hemşiresi, itfaiyecisi, temizlik ekipleri, fen işleri çalışanları, zabıtaları ve 8 bin emekçisi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi fedakarca çalışıyor, depremin yaralarını sarıyor.

Kısacası, “Birlikten İzmir Doğar” dediğiniz sürece İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin davet bile edilmemesi kente de, kente yaşayan insanlara da saygısızlıktır.

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK

Online alışveriş sitesi Trendyol, taşeron mağazalarından Hediyehanem'in yaptığı terbiyesizlik için açıklama yayınlamış. Acıdan kar elde etmeye çalışan, haysiyet yoksunu, aç gözlü zavallıların deprem acılarını suistimal eden ürünlerinin satışını durduğunu açıklamış. Açıklamasında, “... Söz konusu ürünleri platformumuzda yer aldığını tespit ettiğimiz anda derhal satıştan kaldırdık. Ürünlerin satıcısıyla ilgili gerekli tüm işlemler yapılarak platformumuzdaki satışları durduruldu...” ifadelerini kullanmış.

Nerden baksan tutarsızlık...

Ürünün satışa sunulmadan önce kontrol edilmemesi başlı başına bir falso zaten. Ne yani biri çıkıp uyuşturucu satsa, “kusura bakmayın, görür görmez satıştan kaldırdık” mı diyeceksiniz?

Ya da şöyle soralım, sosyal medya ayağa kalkmasa, ürün satışları tıkır tıkır gitse sesinizi çıkaracak mıydınız?

İstismar edilmedik bir acımız kalmıştı onu da yaptınız...

Allah gözünüzü doyursun...