Temel, bütün ailesini, bitişik komşularını, en yakın arkadaşlarını dövmekten tutuklanıp hakim karşısına çıkmış. Hakim öfke ve merakla sormuş; “Evladım! Yaşlı anne babandan karına, bitişik komşularından en yakın arkadaşlarına, kızından oğluna kadar bütün yakınlarını dövmüşsün. Peki neden yaptın bunu? “Eğitimum poşa gitmesun diye efendum!” demiş Temel boynunu bükerek. Hakim daha da sinirlenerek sormuş; “Ne eğitimi ulan bu?” Temel, çok masum bir şekilde cevap vermiş: "Yakın dövüş uzmaniyum haçim pey!" (Bir Ulvi Puğ fıkrasıdır.)

*****

Bizim ekonomi uzmanımız da eğitimi boşa gitmesin diye, ekonomiye tek başına el attığından beri hepimiz Temel’in akrabalarına dönmüş durumdayız. Sayın Erdoğan’ın faiz sebeptir, enflasyon sonuç, takıntısı sebebiyle hem iktidarı batıyor hem de Türkiye. Merkez Bankası Başkanı da çıkıp sanayicilerle kavga ediyor, “ ucuz kredilerle döviz alıyorsunuz, hepinizin listesi elimizde” diyerek onları tehdit ediyor. Ama, özerk bir kurumun başı olduğu halde, Türkiye’nin ekonomik olarak batırılışına gıkını bile çıkarmıyor.

*****

Sadece Merkez Bankası Başkanı mı? Temel uzun yıllar Almanya'da çalıştıktan sonra yurda kesin dönüş yapmaya karar vermiş. Dönmeden önce de Paris'i görmek için Fransa'ya gitmiş. Paris'te onu Dursun karşılamış. Dursun Temel'i gezdirirken; "bak" demiş" şuradaki sarışın kadının fiyatı 50 Euro, illerdeki kızıl saçlı ise 100 Euro, şu direğe dayalı iri göğüslü kadın ise tam 150 Euro"

Temel şaşırmış ve "Ula dursun" demiş "Paris'te hiç namuslu kari yok midur?"

"Vardur" demiş Dursun, "Ama onların fiyatı 1000 Euro'dan başlayi." Ertesi sabah uçakla Ankara'ya inen Temel'i bu kez hemşehrisi İlyas karşılamış. AKP'de ilçe yönetiminde olan İlyas; "Gel" demiş "Bu gün mecliste grup toplantısı var. Seni meclise götüreyim, sonra da Trabzon'a gidersin." Meclise girdiklerinde İlyas anlatmaya başlamış; "Bak şuradaki, Başbakanımıza dokunmak bile ibadettir diyen, Bursa milletvekilimiz Hüseyin Şahin. Hemen önümüzdeki de, "Recep Tayyip Erdoğan’da Allah'ın bütün vasıfları var" diyen Düzce milletvekilimiz Fevai Aslan. Şu gazetecilerle konuşan da, "Erdoğan, 21. YY'ın lideridir diyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık" Ve işte ekonomimizi uçurup bizi dünyadaki ilk on ülke arasına sokan Ekonomi Uzmanımız sayın Erdoğan!

Almanya'da, televizyonlarda Türkiye’nin swaptır diyerek her devletten döviz istediği haberlerini duyan Temel yine dellenmiş. Bu kez bağırarak sormuş; "Yeter Ula, yok o bunu demiş, bu şunu demiş. Peki, milletvekillerinun hepsi mi böyledir? Bu AKP'de bu Başkana; YETER ARTIK KARDEŞUM, ŞU İNADUNDAN VAZGEÇ diyecek vicdan sahibi bir tek milletvekili yok midur?Fıkra burada bittiği için İlyas'ın ne cevap verdiğini, bu sözlerinden sonra Temel'in başına neler geldiğini bilemiyoruz.

******

Bildiğimiz;

Maden faciasında ölen işçilere; “ Güzel öldüler!” diyen bakanlarımız ve hala, cennetten yer pazarlayan müftülerimizin olduğu. Ancak artık millet gözünü açtı. Artık, sayısı milyonlara dayanan işsizlere; “ Ne güzel, sizin Pazartesi sendromu derdiniz yok!” diyerek oylarını alamazsınız. Açlıktan ölen insanları; "Ne güzel! sizin obezite sorununuz yok,!” diyerek avutamazsınız. Evsizlere;” Evin yok da bir tuğla alacak paran da mı yok? Al bir tuğla git Kuran kursuna bağışla cennete dairen olsun!” diyerek kandıramazsınız. Çünkü artık insanlar, sadece cennete değil, bu dünyada da çalışmak, doymak, ev sahibi olmak istiyorlar. İnsanlarımız artık güzel ölmek değil, bu dünyada da insan onuruna yakışır şekilde; güzel güzel yaşamak istiyorlar. Ve bunun; bu Hükümet Sistemi ve bu iktidarla olmayacağının herkes farkında...