Nurtopu gibi bir pik'imiz daha oldu.

Kovid-19'da test sayısı, vaka sayısı, yoğun bakım hasta sayısı ve kayıp sayısı derken son pik'imiz ekonomiden geldi.

Aslına bakarsanız AKP ile birlikte o kadar çok pik'imiz oldu ki say say bitmez. Kadın cinayetleri pik yaptı, kadına şiddet pik yaptı, çocuk istismarları, tacizleri pik yaptı, çocuk gelinler pik yaptı, tarikatlar, cemaatler pik yaptı...

Ekonomide mi? Aslında orada henüz pik yok. Enflasyon, işsizlik, mutfak yangınları tırmanıyor.

Bu iktidar gittiği gün oralarda da pik'i göreceğiz.

Siz belki hissetmiyorsunuz ama ekonominin de pik yaptığı iddiaları var. Bakın Erdoğan ne diyor;

''Türkiye şu an ekonomide pik yapıyor. Dibe değil tavana. Kalkmışlar bizim puanımızı düşürme yoluna gidiyorlar. Ne yaparsanız yapın sizin bu puanlamalarınızın kıymeti harbiyesi yok.''

Yaa gördünüz mü? Dış güçlerin maşası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's boşa kürek sallıyor. Kalkmış utanmadan sıkılmadan Türkiye'nin kredi notunu B 1'den B 2'ye düşürmüş. Yatırım yapılabilir seviyesinin 5 kademe altında bir not vermiş. Bizi Uganda ve Tanzanya ile aynı seviyede gösteriyor. Not görünümü negatif.

Ekonominin pik yapması için insanlarımızın refah içinde yaşaması gerekmez mi? Hayat standardı pik yapan var mı? İşsizlerden vazgeçtik asgari ücretliden ne haber? Açlık sınırında, en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor.

İşin kötüsü halkın yüzde 50'si ekonominin bu rezil halinin dış güçler tarafından planlanan Türkiye'yi çökertme operasyonunun bir parçası olduğunu kabul ediyor. Bundan daha da beteri yöneticilerin ekonominin iyiye gittiğine kendileri de inanmaya başlamaları. Haliyle 'Düzeltecek bir şey yok' diyorlar.

Normalde Türk lirasının değer kaybetmesi sonunda Türkiye'nin yabancı yatırımcılar için ucuz bir ülke haline gelmesi gerekmiyor mu? Peki niye yabancı yatırımcı gelmiyor?

Baskı, hukuksuzluk, uluslararası ilişkilerin bozulması ve belirsizlikler insanları kaygılandırıyor. İktidarın bir kanadıyla AYM'ye diğer kanadıyla Türk Tabipler Birliği'ne saldırması sıkıntıları unutturmuyor. İçeride dövize talep artarken, yabancı yatırımcı da bu güvensizlik ortamında elini-ayağını çekiyor. İster faizi düşür, istersen gül dök yollarına. Gelmezler.

Yıl içinde ödememiz gereken 175 milyar dolar var. Bunun yanı sıra 30 milyar dolar da cari açık yerinde duruyor. Etti mi 205 milyar dolar? Merkez Bankası'nın kasası tın-tın. Ne yapacaksın yüksek faizle tefeciden mi alacaksın?

Moody's in puanlamasının kıymeti harbiyesi yok diyorsunuz da, ekonominin yerlerde sürünmesinin bu adamların gözünde kıymeti harbiyesi var mı sanıyorsunuz?