Bu hayatta belki her şeye para ile sahip olabilirsiniz.

Ancak söz konusu sağlık olunca hiçbir paranın işlemediğini biliyorsunuz.

Hayatın koşuşturmacasına kendimizi kaptırmışken olur olmaz şeyleri kendimize dert ediniyoruz. Sahip olamadıklarımızı düşünüp hayıflanıyoruz.

Sağlığı yerinde her insan dünyanın en büyük varlığına sahip olduğundan habersiz sürdürüyor hayatını.

Yatağından tek başına sağlıkla kalkabilmenin ne büyük nimet olduğunun farkında bile olmadan açıyor gözlerini yeni bir güne.

Oysa hatırlayın başınız birazcık bile ağrınca hayat enerjiniz düşüyor.

Hiçbir şey yapasınız gelmiyor.

Ne yediğiniz yemeğin tadını alabiliyorsunuz, ne de ettiğiniz muhabbetin zevkine varabiliyorsunuz.

Mutluluğunuz da gidiyor, huzurunuz da kaçıyor.

Hadi bugün dünyadaki en değerli şeyin hayatınızda var olmasının mutluluğu ile uyanın.

Farkına varın.

Dünyanın en zengin insanının bile kaybettiği an sahip olamayacağı bir şeye sahipsiniz.

Bu hediyeyi korumak için elinizden gelen her şeyi yapın.

56 yaşında hayata gözlerini yuman milyarder Steve Jobs'un yazdığı son yazıyı sizin de okumanızı istiyorum..

“Ölümle yüzleştiğim şu anda, yatağımda uzanıp hayatımı gözlerimde canlandırırken, farkettim ki gururlandığım bilinirliliğim ve servetim ölümün karşısında ne kadarda anlamsızmış.

Arabayı kullanmak için, size para kazandırması için birilerini işe alabilirsiniz ancak hastalığınızı taşıması için kimseyi işe alamıyorsunuz. Kaybedilen maddesel şeyler bulunabilinir ya da yerine başkası koyulabilir fakat kaybedildiğinde bulunamayacak ya da yeri dolmayacak tek şey var o da yaşam. Şu an hayatınızın hangi sahnesinde olursanız olun, zaman ile, o sahne perdesinin kapanması ile yüzleşeceksiniz.

Kendinize iyi davranın ve insanlara değer verin. Yaşlandıkça ve umut ediyorum akıllandıkça farkediyorsunuz ki 300 dolarlık saat de 30 dolarlık saat de aynı zamanı söylüyor. İç huzurun bu tarz şeylerle elde edilemediğini anlıyorsunuz. İster first class ister ekonomi uçun, bilin ki o uçak düşerse siz de düşeceksiniz.

O yüzden umut ederim ki şunu anlarsınız; kahkaha attığınız, sohbet ettiğiniz, şarkılar söylediğiniz, konuştuğunuz, dostlarınız, akrabalarınız, sevgiliniz, eşiniz varsa bilin ki gerçek mutluluk bu.

Yemeğinizi ilacınız gibi yiyin aksi halde ilacı yemek yerine yersiniz.

Sizi seven kişi sizi asla bırakmayacaktır. Bırakmak için yüzlerce neden saysa da mutlaka sizde kalmak için neden bulacaktır. Bilin ki insan ile insan olabilmek arasında çok büyük fark var ve bunu anlayan çok az insan var. Doğduğunuzda sevildiniz ve ölürken de sevileceksiniz. Bu arada kalan zamanı başarmak zorundasınız.

Hayattaki en iyi yedi doktor; güneş ışığı, dinlenmek, egzersiz yapmak, aşk, sağlıklı yemek, kendine güven ve arkadaşlar. Bunları hayatınızın her evresinde muhafaza edin ve sağlıklı bir ömrün tadını çıkarın.”