Hayal kurmak tehlikeli midir? “Ne tehlikesi olabilir ki” dediğinizi duyar gibiyim. Tabi ki hayal kurmak tehlikeli değildir. İnsanın ufkunu açar. Hayata bakışını değiştirir. Sadece hayal olarak kaldığı sürece pek bir tehlikesi yoktur.

Ancak, kısacık ömrünüzde kurduğunuz hayallerin peşinden gitmeye kalkarsanız başınıza geleceklere de hazırlıklı olmanız lazım.

Hayallerinizi (ideallerinizi de diyebiliriz) gerçekleştirmeye kalkıştığınızda yüzlerce kez düşünmenizi, tekrar tekrar düşünmenizi öneririm. Çünkü bu dünya -hangi ülkede yaşarsanız yaşayın fark etmez- hayallerini gerçekleştirmek isteyenlere olabildiğince sert karşılık verir. Önce çevrenizdeki insanlar sizi hayalperestlikle suçlayıp şevkinizi kırarlar. Düşündüğünüz şeylerin neden olamayacağını bir sürü olumsuz örnek vererek anlatırlar. Sizi sürekli demoralize ederler. Hiçbir zaman düşündüklerinizi nasıl gerçekleştirebileceğinizi söylemezler.

Çünkü siz hayallerinizi gerçekleştirirseniz hayat onlar için daha da çekilmez olur. Günlük koşuşturma içerisinde hayatın sizin için çizdiği yoldan ilerlemenizi isterler. Çünkü onlar öyle yapıyor. Ömür tükenip de eski bir koltukta akşam kahvesini yudumlarken geriye dönüp baktıklarında kocaman bir hiç görüyorlar. Hiçbir zaman gerçekleştirilmemiş hayaller çöplüğü, kendileri için uzun, kâinat için küçücük ömürleri. İşte bu nedenle yakın çevreniz hayallerinizin önündeki ilk engeldir. Bunları görmezden gelip hayallerinizin peşinden koşmaya başladığınızda bu engellerin aslında önünüze çıkan en küçük engeller olduğunu fark edersiniz. Asıl tehlike bundan sonra başlar…

Peki siz bu tehlikeyi göze alıyor musunuz?