Çok yoğun bir spor gündeminin içindeyiz şu sıralar. Göztepe'nin ardından Süper Lig'e yükselecek 2. İzmir takımı bugün belli olacak. Altay ile Altınordu TFF 1. Lig Play Off finalinde karşı karşıya gelecek. Basketbol Süper Ligi'nde Pınar Karşıyaka, finale çıkmak için Fenerbahçe Beko ile kıyasıya yarışıyor. Genel toplamda 2-1 geride ancak bugünkü maçı kazanıp, finalde Anadolu Efes'in rakibi olmak için seriyi uzatmak istiyor. Bucaspor 1928 ise eski günlerine geri dönüşün kıvılcımını yaktı. İskenderun FK'yı 3. Lig Play Off finalinde mağlup eden Fırtına, yeni sezonda 2. Lig'de boy gösterecek. İkinci Lig Play Off finalinde ise Altay- Altınordu finalini kıskandıracak çekişmede bir final oynanacak. Marmara derbisinde Sakaryaspor ile Kocaelispor cuma günü TFF 1. Lig'e çıkmak için mücadele edecek. Yerel maçlarla bitmiyor heyecan. Geçen sezon pandemi yüzünden yarım kalan Avrupa şampiyonluğu serüvenini, bu yıl gerçekleştirmek istiyor Anadolu Efes. Ergin Ataman'ın öğrencileri Final Four organizasyonunun yarı finalinde cuma günü CSKA Moskova'yı devirip finale çıkmaya çalışacak. UEFA Avrupa Ligi'nde ise çarşamba günü Manchester United-Villareal finali, cumartesi günü de Şampiyonlar Ligi kupası Manchester City-Chelsea karşılaşması sonrası sahibini bulacak. Tabi spor organizasyonları liglerin bitmesiyle tamamlanmayacak. 16 gün sonra Milli Futbol Takımımız Euro 2020 coşkusunu bize yaşatacak. Milli basketbolcularımız, Haziran ayının sonunda 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılmak için eleme maçları oynayacak. Ardından spor organizasyonlarının zirvesi olimpiyatlar başlayacak Japonya'da. Bir çok branşta temsil edilecek ülkemiz, bu sezon iddialı bir ekiple madalya mücadelesi verecek. Uzun süren koronavirüs pandemisi ile birlikte hayatın durmasından sonra, bizleri spora doyuracak etkinliklere şimdiden hazırlıklı olmalı. Hangi organizasyonu izleyeceksek şimdiden takvimimizi ayarlamalı.

***

Bir tarafta geçmişiyle, kültürüyle, efsane hocası Mustafa Denizli'nin duygusal bir şekilde kulübüne geri dönmesiyle Altay. Diğer yanda eğer finali kazanan taraf olursa Türk futboluna büyük ders verecek, hatta futbol devrimi yaşatacak Altınordu. Sadece Türk futbolcularla nelerin başarabileceğini şimdiden gösteren kırmızı lacivertliler, Süper Lig'e çıkarsa yabancı hayranı kulüplerin şapkalarını önlerine koymasını sağlayacak. Siyah beyazlıların ise DNA'sında Süper Lig kodları bulunuyor. Şimdiden Altay'ın üst ligde oluşturacağı kadroyu hayal ediyorum da geçen sezon Hatayspor'un, Karagümrük'ün gösterdiği etkiyi yapacak potansiyele sahip Büyük Altay. Keşke iki takımımız da Süper Lig'e yükselse. Federasyon bir karar alsa ve 19 takımla değil, 20 takımla lig oynansa. Bugünkü karşılaşmada umarım hak eden kazanır ve İzmir futbolu yeniden bir yükseliş dönemine girer.

***

Pınar Karşıyaka ise İzmir'e dönen serinin ilk maçında yorgunluğun kurbanı oldu. Dile kolay, 22 günde 11 maç oynadı yeşil kırmızılılar. Fiziksel yorgunluğun yanında, mental çöküş de İzmir ekibini çok etkiledi. Hatta Ufuk Sarıca, bir açıklamasında, "O kadar çok maç oynuyoruz ki bazen hangi şehirde olduğumu ve hangi günün içinde olduğumuzu karıştırıyorum" diyerek içinde bulundukları durumu tarif etmişti. Önceki günkü karşılaşmada iyi bir ilk yarı geçiren Kaf Kaf, ikinci yarıda Fenerbahçe'nin mücadeleci basketbolu ve kalitesini ortaya koymasına karşılık veremedi. Şimdi bir şansları daha var. Bugün İzmir'de oynanacak son karşılaşmayı kazanırsa Pınar Karşıyaka, son sözü söylemek için seriyi İstanbul'a taşıyabilir. Kaybederse de gönüllerin şampiyonu olmayı çoktan hakettiler.

***

Bucaspor 1928, geçen sezon çok yaklaştığı 2. Lig biletini, bu kez aldı. Uzun yıllardır taraftarını üzen ve adım adım Süper Lig'den alt liglere düşen Fırtına, bu şampiyonlukla üstündeki ölü toprağını attı. Sanılanın aksine de sadece yıldız transferleri ile değil, altyapı oyuncularını kullanarak. Oğuz Aydın, Enes Alıç, Yusuf Can, Cuma Menize. Hatta Cuma geçen sezon kiralandığı Turgutluspor'da finalde attığı golle takımını 2. Lig'e çıkardığı gibi, önceki gün de Buca formasıyla son penaltıyı ağlara yollayarak, 1 yılda çok önemli 2 golü atmayı başardı. Sarı lacivertlilerin önü çok açık. Tekrar Alfabe marşını tribünlerde duyup, daha üst liglerde Bucaspor'u görmek dileği ile.