Abdullah Şevki'nin kaleme aldığı Zümrüt Apartmanı kitabıyla ilgili açıklama yapan Topçu, "Sizin o karga beyniniz Abdullah Şevki’yi Alaattin Topçu’yu ve kurguyu kaldıramaz. O nedenle sizin linç kültürünüz tarihin her döneminde yenilgiye ve zavallılığa mahkumdur” demişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hakkında gözaltı kararı verilen çocuğa yönelik cinsel istismar ifadeleri içerdiği iddia edilen kitabın yayıncısı Alaattin Topçu, emniyete teslim oldu.

Yayınevi kitabı ve yazarı savunmuştu

Kurgu Kültür Merkezi Yayınları Müdürü Alaattin Topçu, “Kurgu Kültür Merkezi Yayınları” adlı Instagram hesabından, “çocuğa yönelik cinsel istismar içeren ifadeler” yer aldığı öne sürülen kitabı ve yazarı savundu. Alaattin Topçu, “Sizin o karga beyniniz Abdullah Şevki’yi Alaattin Topçu’yu ve kurguyu kaldıramaz. O nedenle sizin linç kültürünüz tarihin her döneminde yenilgiye ve zavallılığa mahkumdur” dedi.

Ne olmuştu? 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “çocuğa yönelik cinsel istismar” içeren ifadelerin bulunduğu iddia edilen “Zümrüt Apartmanı” isimli kitabın yazarı Abdullah Şevki hakkında “müstehcenlik” suçundan soruşturma başlattı. Gözaltına alınan Şevki, tutuklandı.

Kitap, sosyal medya kullanıcıları tarafından ‘çocuğa yönelik cinsel istismarı övdüğü ve teşvik ettiği’ iddiasıyla tepki topladı. (ANKARA/AA)