İlginin yoğun olduğu açılış törenine İzmir basın temsilcileri, protokol üyeleri, siyasi partilerden il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra halktan çok sayıda kişi katıldı.

İzmir Kadınının Simgesiydi

Açılışta konuşma yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Ziynet Sertel’in gazeteci ve yazar kimliğine dikkat çekerek, “Siyasetçi olduğu için çoğunluk Ziynet Sertel’i Atilla Sertel'in eşi olarak tanır. Ancak basın mesleğinde Ziynet’i tanıyanlar için durum tersidir. Ziynet, dimdik duruşu, vakur kişiliği ve iyi kalemiyle daima Atilla Sertel’e güç vermiştir. Her zaman eşinin yanında eşit duran ve iyi gözlemci olmayı bilen İzmir kadınının simgesiydi.  Yaşadığı zorluklara karşı hep direnmeyi bildi, pozitif olmaktan hiç vazgeçmedi” dedi.

Etkinlikte konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, basın sektöründe yaşanan sorunların çözümü için TGF Onursal Başkanı Atila Sertel ve Ziynet Sertel’in uzun yıllar birlikte mücadele ettiğini söyledi.

Kitap Parkı Olacak

Eşi Ziynet Sertel’i anlatırken duygusal anlar yaşayan Atila Sertel, törene katılanlara ve parkın açılışında emeği geçen herkese teşekkür etti. Burada dostluk, kardeşlik, dayanışma var diyen Sertel, “Eğitim, çocuklarımız için çok önemli. Biz iyi yetiştirilmiş çocukları topluma kazandırmak için her şeyden feragat eden insanlarız” şeklinde konuştu. Atila Sertel, parkta çocuklar için çocuk kitapları bulunacağını söyledi.

Sertel, “Bugün çok gururluyum, çok mutluyum. Dünyaya yeniden gelsem yeniden onunla yaşamak isterdim” dedi.

Parkın açılışının ardından fidan dikimi ve kitap dağıtımı yapıldı.

Kimler Katıldı?

CHP İzmir Milletvekili, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Atila Sertel, oğulları Özmen Serdar Sertel, Özgür Mustafa Sertel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, TGS İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Hüner, Duayen Gazeteci Uğur Dündar, Okan Yüksel, Gökmen Ulu, Misket Dikmen, Milletvekilleri; Sevda Erdan Kılıç, Kamil Sındır, Tacettin Bayır, Kani Beko, Ednan Arslan, Özcan Purçu, Aytun Çıray, CHP İzmir İl Başkanı Av.Deniz Yücel, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, parti ilçe başkanları, STK yöneticileri, basın temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Ziynet Sertel Kimdir?

Gazeteci-yazar Ziynet Sertel, 1960 yılında Çamdibi’nde doğdu. Ege Üniversitesi Gazetecilik Meslek Yüksek Okulu’ndan 1982 yılında mezun oldu. Mesleğe 1986 yılında Turkish Daily News Gazetesi İzmir temsilcisi olarak başladı. 1994 yılından 2009 yılına kadar haftalık Söz Gazetesi’nin İmtiyaz sahipliğini yaptı. 2000 yılından itibaren 15 yıl boyunca aynı zamanda imtiyaz sahibi de olduğu Şehir ve Başkan isimli derginin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. Ziynet Sertel meslek hayatı boyunca yüzlerce habere, köşe yazısına ve röportaja imza attı.

Ziynet Sertel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Konseyi Üyesiydi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması’nda Röportaj Dalında ödül kazandı.

İkinci Üniversite olarak Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu’ndan 2019 yılında mezun oldu. Üçüncü üniversite olarak başladığı İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünde öğrenim görüyordu.

2 çocuk (Özmen Serdar- Özgür Mustafa) ve 3 torun (Atilla Atlas, Özgen Demir ve Özgün Deniz) sahibi Ziynet Sertel, 61 yıllık yaşamını doğup büyüdüğü ve çok sevdiği Bornova’da geçirdi.