Seçim kampanyası kapsamında yaya olarak 800 kilometreyi aşkın yol kat eden AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, vatandaşlarla çektirdiği fotoğraflarla bir rekora gidiyor. Zeybekci, adaylığının açıklanmasının ardından başlattığı seçim çalışmaları kapsamında 4 aya yaklaşan sürede İzmir’in 30 ilçesini defalarca ziyaret etti, programlarının önemli bölümünü çarşı ve pazaryerinde esnaf ziyaretlerine, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bölgelere ayırarak hemşehrileriyle birebir görüştü.

Bazen Eskiizmir, Mevlana mahallelerinde kentin arka sokaklarını, bazen ise Bostanlı, Güzelyalı sahillerinde kentin gözde alanlarında vatandaşların arasında olan Zeybekci, dertlerini, beklentilerini, yorumlarını dinleyerek, hayalindeki İzmir’i anlattı. Samimiyeti, içtenliğiyle iletişim kurduğu İzmirlilerin gönüllerine giren Zeybekci, Kemeraltı, Karşıyaka Çarşı, Buca Forbes Caddesi gibi özellikle vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde 1 kilometre mesafeyi ancak 4-5 saatte geçebildi. Her ziyaret ettiği mahallede ilgi odağı olan Zeybekci, fotoğraf çektirmek için adeta sıra oluşturan vatandaşları da kırmadı. Günde bini aşan kişiyle fotoğraf çektiren Zeybekci, kampanyası dönemi boyunca 100 bini aşkın kişiyle aynı karede yer aldı.

Aile desteği

Zeybekci, sürdürdüğü seçim çalışmaları sürecinde en önemli ve anlamlı desteği ailesinden aldı. Ayşen Zeybekci, İzmir’de kadın platformlarının toplantılarına, ev ziyaretlerine katılıp, parti kadın kollarının çeşitli etkinliklerinde Nihat Zeybekci’nin hedefindeki İzmir’i anlattı, "bir kadın, bir anne, bir eş olarak" destek verdi. Ayşen Zeybekci’nin yanı sıra oğlu Atilla Zeybekci, gelini Elif Zeybekci ve kızı Fatma Zeybekci Özkan da zaman zaman Zeybekci’nin yanında yer alarak çalışmalarına destek verdi, yoğun tempodaki babalarıyla aralarda özlem giderdi.