Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) İzmir 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, şube başkanları ile birlikte basınla bir araya geldi. Göreve geldiğini günden bu güne geçen bir yıllık süreci değerlendiren Çakmak, ileriye dair hedeflerini açıkladı. Toplantıda, uyuşturucu illetinin emek sınıfında da yaygınlaştığını aktaran Çakmak, uyuşturucu ile mücadele için atacakları adımları aktardı. Çakmak, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları da değerlendirerek, “Sadece asgari ücrete zam yaparak bu ülkeyi kalkındıramazsınız” sözlerini kaydetti.

EMEK SINIFI UYUŞTURUCU PENÇESİNDE

Önümüzdeki süreçte en önemli hedeflerinin uyuşturucu ile mücadele etmek olduğuna dikkat çeken Çakmak, “Şu anda İzmir’de müthiş bir uyuşturucu tüketimi görüyoruz. Bu hepimizin çocuğu, hepimizin emekçisi… Emekçiler de kullanmaya başladı. İl Emniyet Müdürümüzü ziyaretimizde bilhassa bu konu üzerinde durduk, bu konuda üzerimize ne düşüyorsa hazır olduğumuzu ifade ettik. İl Emniyet Müdürümüz bunun biraz yasal olmadığını dile getirdi ama işçi sınıfının da bu noktada idrar testinden geçmesi gerektiğini önerge olarak sunduk. Ayrıca, İl Emniyet Müdürümüze, ‘Alkol testini bırakın, uyuşturucu testine geçin, biz ne gerekiyorsa yapmaya hazırız, yeter ki bununla mücadelemizi sonsuza kadar beraber sürdürelim’ dedik” ifadelerini kullandı.

KIŞ SERT GEÇECEK

Geçim derdine dikkat çeken ve ekonomik krize değinen Çakmak, “Kış sezonun ağır geçeceğini biliyoruz. Ocak ayına nasıl varacağımızı bilmiyoruz. Derin bir sıkıntılı sürecin içerisindeyiz. Enflasyonun ne olduğu belli değil. Hükümet enflasyonu hiçbir şekilde tutturamadı. Kendimizi buna hazırlamalıyız. Şimdiden asgari ücretin ne olacağı konuşuluyor. Tekrar ediyoruz; sadece asgari ücrete zam yaparak bu ülkeyi kalkındıramazsınız. Maliyetler aşağı çekilmediği sürece asla kalkınamayız, asla işçimizi mutlu edemeyiz. Sözleşmesi olanlara şimdiden söylüyorum; hazırlıklı olsun, süreç derin” mesajını verdi. Çakmak, 10 milyon insanın örgütsüz çalıştığını da belirterek, “10 milyon insan asgari ücretle çalışıyor. O yüzden hedef örgütlenme olmalı. Örgütleneceğiz” dedi.

Bir yılda 19 işyeri

Görev süresindeki örgütlenme çalışmaları hakkında bilgi veren Çakmak, “Bir yıllık süre içerisinde bölge temsilciliğimize bağlı üyelerimizi, birinci derece yakınlarını kapsayan ve faydalanmasını sağlayan 12 farklı sektördeki kurumla sözleşme protokolü imzaladık. Göreve geldiğim günden beri her fırsatta belirttiğim örgütlenme konusunda bir yıllık süreçte, toplam 19 işyerinde sendikal örgütlenme sağlamıştır. Bu yılı böylelikle tamamladık” diye konuştu.