Haber/ Arif ARI

Sayıştay'ın Manisa Yunusemre Belediyesi için hazırladığı raporu ortaya çıktı. Sayıştay denetmenlerine takılan usulsüzlükler, düzenlenen 2019 yılı raporuna geçildi. Raporda belediyenin, Büyükşehir Belediyesi'ne ödemesi gereken payı, temsili ağırlama ve personel hizmeti alımı giderlerinde kullandığı belirlendi. Raporda buna yer verilen kısımda konu şöyle belirtilmiş:

"Belediyenin, otopark ihtiyacı karşılanmayan yapıların sahiplerinden otopark yönetmeliği hükümlerine göre tahsil ettiği otopark bedellerini Büyükşehir Belediyesi'ne aktarmadığı, tahsil olunan 2 milyon 205 bin 127 lira 81 kuruş otopark bedelinden 1 milyon 17 bin 127 lira 18 kuruşunu belediyenin çeşitli işlerinde kullanıldığı görülmüştür. Belediye bu paraları ağırlama giderleri ve personel hizmet alımı ödemesi gibi işlerde kullanılmıştır.'' Raporda ayrıca, belediyenin çeşitli durumlarda borçlanma yaptığı ve bu borçlanmalarının da yüzde 10' u geçmesine rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay almadan gerçekleştirdiğine yer verildi. Raporda, işçilerin yasal hakkı olan yıllık izinlerinin kullandırılmadığı, bu yıllık izinlerini toplu olarak emeklilik hak edişlerinde ödendiği belirtildi. Öte yandan hizmet alımları ve özel kaleme atamalarda usulsüzlükler belirlendi.

CHP'den suç duyurusu

CHP Manisa Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, Manisa Adliyesi önünde bir açıklama yaparak, Yunusemre Belediyesi'ndeki usulsüzlükler hakkında suç duyurusunda bulundu. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına verilen dilekçede, belediye başkanı ve ilgililerin görevi kötüye kullandığı, bundan dolayı ilgililerinin cezalandırılması istendi. Arif ARI