Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette Yücel'e, CHP İzmir Milletvekili Adayları Mehmet Ali Çelebi ve Devrim Barış Çelik' de eşlik etti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şube Başkanı Recep Doğru tarafından karşılanan Deniz Yücel  "Bölünmez bütünlüğümüz ve cumhuriyetimiz uğruna şehit olmuş, gazi olmuş tüm askerlerimiz ve onların aileleri bizim onurumuzdur. Onurumuza sahip çıkmakta, benim gibi bir şehit torununun namus borcudur" dedi. Yücel, ziyarette şunları söyledi.

ŞEHİTLER ARASINDA AYRIMI REDDEDİYORUZ


Türkiye'nin dört bir yanı adeta ateş çemberi. Böylesine bir ortamda ülkemize yöneltilecek her türlü saldırı ve birliğimize darbe vurmak isteyen tüm terör örgütlerine karşı en büyük güvencemiz elbette ki Atatürk'ün ve milletimizin askerleri olan ordu mensuplarımızdır. Bugün bu derneğin yönetiminde yer alan, üyesi olan tüm vatandaşlarımız canlarını bizim uğrumuza, vatan uğruna hiçe sayarak görev yapmış olan, askerlerimiz ve onların kıymetli aileleridir. Ben de büyük dedem Binbaşı Mehmet Zeki Efendi'yi vatan savunmasında kaybetmiş bir şehit torunuyum. Büyük dedem İstiklal harbinde Balkan savaşlarında ve 1. Dünya savaş'ında vatanı uğruna savaşmış ve şehit olmuştur. Bölünmez bütünlüğümüz ve cumhuriyetimiz uğruna şehit olmuş, gazi olmuş tüm askerlerimiz ve onların aileleri bizim onurumuzdur. Onurumuza sahip çıkmakta, bir şehit torunu olarak namus borcumdur. Bugün ziyaret ettiğimiz derneğimizle bundan sonra daha sıkı ilişkilerde bulunmaya, şehit ve gazi ailelerimiz için ne gerekiyorsa yapmaya, derneğimizle birlikte çalışmaya hazırız. Biz CHP olarak şehitlerimiz ve gazilerimiz arasında ayrım yapan günümüz iktidarının anlayışını şiddetle reddediyoruz. 24 Haziran'dan sonra, bu vatan uğruna yaşamını ortaya koymuş olan askerlerimizin aileleri için, devletin tüm imkanlarını seferber edeceğimize kimsenin şüphesi olmasın.


DOĞAN, ZİYARET BİZLERİ ÇOK MUTLU ETTİ


Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şube Başkanı Recep Doğru'da CHP İl Başkanı ve Milletvekili Adaylarını derneklerinde görmekten mutluluk duyduklarını belirterek " Dernek olarak birlik ve beraberlik içinde karşılıklı saygı,sevgi ve dayanışma sağlamak, Çalışma gücü olanlardan iş arayanlara iş bulmak, çocuklarımızın eğitim ve öğretimlerine yardımcı olmak gibi konularda faaliyet gösteriyoruz. Bizlere katkı koymak isteyen herkese kapımız açık. Ziyaret bizleri çok mutlu etti. Sayın il başkanına ve adaylarımıza başarılar diliyorum" dedi.

Ziyaretin sonunda Dernek Başkanı Recep Doğan, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'e, ziyaretin anısına saat kulesi minyatürü hediye ederken, Yücel'in adına hazırlanmış bir teşekkür plaketi de sundu.