İzmir Kemalpaşalı sanayici ve çiftçilerin 40 yıllık hayali Yiğitler Barajı’nda 490 metrelik derivasyon tüneli tamamlandı. Yerin 200 metre altında iki taraftan eş zamanlı olarak açılan tünelleri birleştiren DSİ çalışanları; İdlib’de şehit düşen mesai arkadaşlarını ve Afrin operasyonunda destan yazan Mehmetçikleri unutmadı. Tünellerin birleşme noktasında bayrak açtı.
İzmir Kemalpaşalıların 1970’li yıldan bu yana beklediği Yiğitler Barajı inşaatı hızla ilerliyor. 100 milyon liralık dev yatırımda 27 ekimde başlanan derivasyon tüneli kazısı tamamlandı.

Şehitleri unutmadılar


490 metre uzunluğunda 3 metre çapındaki tüneli açma çalışmaları iki koldan eş zamanlı olarak sürüyordu. Yerin yaklaşık 200 metre altında iki tünel birleştiren çalışanlar; ay yıldızlı bayrak açtı. Afrin operasyonundan canı pahasına mücadele eden Mehmetçiklere selam yolladı. Zeytindalı Harekatı'na katılan ve İdlib’te şehit düşen DSİ personeli Yasin Tanboğa’ya Allah'tan rahmet diledi
3 yıl içinde tamamlanması planlanan projede hemen derivasyon tüneli beton kaplama çalışmalarına başlanacak.

Hayaldi gerçek oluyor


12 bin 661 dekar tarım arazisini yağmurlama ve damla tekniği ile modern şekilde sulayacak Yiğitler Barajı’nın gövde yüksekliği 102 metre olacak. Ön yüzü beton kaplı kaya dolgu şeklinde yapılacak olan baraj; yıllık 16.12 milyon m3 suyu regüle edecek. Bu suyun 9,27 milyon m3'lük miktarı KOSBİ bünyesindeki sanayi tesislerinin kullanımına, 6,85 milyon m3 lük diğer miktarı ise tarımsal amaçlı kullanıma verilecek.
Proje’nin ülke ekonomisine her yıl ortalama 22 milyon 345 bin lira ek gelir sağlaması bekleniyor.