Yaşar Üniversitesi düzenlediği etkinliklerde katılımcılara plaket ya da teşekkür belgesi vermek yerine adlarına fidan dikiyor. Kampanya kapsamında fidanlar Saruhanlı'daki hatıra ormanında toprakla buluşuyor.
Ülkemizin süratle çölleştiği, ormanlarımızın günden güne yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bir dönemde Yaşar Üniversitesi örnek bir uygulamayı adım adım hayata geçirdi.
Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen Yaşar Üniversitesi Hatıra Ormanında, fidanlar, Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde toprakla buluşuyor. Birkaç ay önce başlatılan uygulama kapsamında, bugüne kadar 105 fidan toprakla buluştu.
Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesini (UN Global Compact) imzalayan, tüm faaliyet alanlarında enerji performansını sürekli iyileştirmeyi taahhüt ederek Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazanan ilk üniversite olan, geçtiğimiz yıl İzmir’de İyilik Var projesi kapsamında Ege Orman Vakfı işbirliğiyle Tire’de “İyilik Ormanı”nı hayata geçiren Yaşar Üniversitesi, şimdi de gerçekleştirdiği tüm etkinliklerde, katılımcılara plaket ya da teşekkür belgesi vermek yerine adlarına birer fidan dikip teşekkürü A4 kağıt yapraklarıyla değil, gerçek ağaç yaprakları ile yapıyor.
Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen Yaşar Üniversitesi Hatıra Ormanı'nda, fidanlar, Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde toprakla buluşuyor. Yetişkin normal bir ağaç bir saatte ortalama 2.3 kg karbondioksiti bünyesine alıp fotosentezle 1.7 kg oksijen üretiyor. Birkaç ay önce başlayan uygulama kapsamında bugüne kadar 105 fidan Saruhanlı'daki ağaçlandırma alanında toprakla buluşurken adlarına fidan dikilerek sembolik olarak bir yaprak takdim edilen kişiler, gercektesekkur.yasar.edu.tr adresinden de oluşturulan e-sertifikalarını alabiliyor.