Armağan Portakal ve Benan Bilek’in bir yıl boyunca ayda bir buluşma ile düzenledikleri Yaşam Elekleri Atölyesi'nde mutlu sona ulaşıldı. Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen Yaşam Elekleri Sergisi’nde bu yıl daha fazla eser yer alıyor. Atölye katılımlarında işledikleri elekleri bağışlayan 46 kadın, toplam 58 eleği merkezi İzmir’de olan Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı’nın (KİTVAK) “HücreselTedavi Merkezi” projesi için sergiliyorlar. 7 Aralık Cumartesi günü saat 17.00’de açılacak sergi Kültürpark İzmir Sanat'ta 10 Aralık gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Sergide neler var

İlk kez 16 yıl önce Benan Bilek tarafından yapılan ve yıllar içersinde bir sanat çalışması haline gelen “Un Eleği Üzerine İplikler ile Resimler”, iki yıl önce Torlak Çiftliği Kurucusu Armağan Portakal’ın önerisiyle bir atölye çalışmasına dönüştü. Büyük bir ilgiyle karşılanan atölyelere sadece İzmir’den değil farklı illerden de katılımlar oldu. Tam gün süren etkinlik boyunca katılımcılar elek üzerine kendi istedikleri resimleri aktardı ve farklı işleme tekniklerini bir arada kullanarak eleklerini renklendirdi. İlk kez geçtiğimiz yıl düzenlenen Yaşam Elekleri Sergisi eserleri, her yıl bir başka proje için bağışlanıyor.

Hayaller aktarıldı

Katılımcıların bazıları kendi evlerini, yaşam alanları resmederken, kimisi de eleğine hayallerini aktardı. Emeklerini ve eleklerini bağışlayan katılımcılar bu yıl yeni bir projenin can suyu olmaktan da mutluluk duyuyorlar. KİTVAK’ın yeni projesi “Hücresel Tedavi Merkezi”, yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olacak uluslararası bir akreditasyon sistemi. Bu merkez sayesinde onkoloji tedavisi gören çocukların dünya standartlarında tedavi hizmetlerine ulaşması mümkün olacak. Böylelikle daha fazla sayıda çocuğun yaşama kazandırılması hedefinde çok önemli bir adım atılmış olacak.