Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (SEHAYDER) artık geleneksel haline getirdiği mama dağıtımlarını sürdürüyor. Yarın (15 Şubat Cumartesi günü) Seferihisar Meydanı Atatürk heykeli önünde, saat 14.00-15.00 arasında, toplam 600 kilo mama ve makarna, sokakta besleme yapan gönüllülere dağıtılacak. 

SEHAYDER Başkanı Fevziye Özkan, “Biliyorsunuz, Seferihisar gibi merkeze uzak yazlık ilçelerde kışın hayvanlar için çok zorlu geçiyor. Burada nüfus azaldığı için hayvanlar da yiyecek bulmakta zorlanıyor. Aç kalabiliyorlar. Hayvanseverlerin ise tüm canlara yetebilmesi gerçekten çok zor oluyor. Biz de gönüllülerin bu çabasına biraz da olsa destek vermek için bu sezon ikinci mama dağıtımını gerçekleştiriyoruz. 300 kilo kedi maması ve 300 kilo da köpek maması ile birlikte makarna dağıtacağız. Biliyoruz ki bu çok yeterli değil, kısa sürede tükenecek. Ama gönüllülerimizi yalnız bırakmamak adına imkanlarımız dahilinde bu tip etkinlikleri sürdürmeye çalışacağız” dedi.

Sevgililer Günü Tercihi

SEHAYDER’in öncülük yaptığı mama dağıtımının aslında her kuruma da örnek olmasını dilediklerini belirten Özkan, “Bizim dernek olarak Sevgililer Günü hediyesi tercihimiz mama dağıtıp, gariplerimizi doyurmak, gönüllülerimizi mutlu etmek. Aslında STK’lar veya diğer kurumlar da ellerini taşın altına koyarak hayvanlar için bu tip yardım çalışmaları gerçekleştirebilir. Umarız, bizim öncülük ettiğimiz bu kampanya başkalarına da örnek olabilir” diye konuştu.