Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle tedbirleri en üst düzeye çıkaran Buca Belediyesi, psikososyal destek hattıyla vatandaşların yanında olmaya devam ediyor.

Buca Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi’nin danışmanları, pandemi döneminde Bucalı vatandaşların kaygılarını gidermek için çalışma yürütüyor.

Korona virüs kaygılarına destek
Korona virüs vakalarının görüldüğü mart ayında devreye sokulan Psikososyal Destek Hattı, bugüne kadar 193 vatandaşla görüşerek özellikle kaygı sorunlarını gidermeye çalıştı. Danışmanlar, korona virüs tedbirleri nedeniyle alınan sokağa çıkma kısıtlamalarının ailelerde yarattığı sorunlar, ebeveynlerin çocuklarıyla ilgili yaşadığı endişeler, virüsün bulaşma riskine karşı yaşanan kaygılar, süreç nedeniyle oluşan ekonomik zararların etkileri gibi çok konuda destek sağlıyor. Uzman danışmanlar, Korona virüse karşı duyulan endişelerin yanı sıra İzmir depremi nedeniyle evlerinde kalamayan ve deprem korkusu yaşayan vatandaşlara da psikososyal destek hattı yardım eli uzatıyor.

Psikososyal destek hattı, pandemi sonunda kadar 0232 216 21 46 numaralı telefon üzerinden 3500’nolu dahilide hizmet vermeye devam edecek. Yaşadığı her hangi bir konuda destek almak isteyen  vatandaşlar, mesai saatleri içerisinde telefonla destek alabilecek.