Haber/ Didar DEMİRCİ

İzmir'de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye gelen KESK yönetimi, kamu binalarında incelemelerde bulundu. Tüm gün İzmir'in farklı noktalarında ihtiyaçların tespitini yapan KESK Heyeti, gün sonunda konuya ilişkin basın açıklaması düzenledi. 

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Necip Vardal, "KESK olarak depremde hayatını kaybeden herkese başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Yaşanan bazı gerçeklikleri altını çizmek gerekiyor. Geçmiş depremlerden ders çıkarıldığını söylemek mümkün değildir. Herkes can ve mal kayıplarının önüne geçmek için uzmanların ve bilim insanlarının yaptığı uyarıları dikkate almalıdır. Ranta dayalı imar politikalarından, imar adlarından derhal vazgeçilmelidir. Umarız can kaybı daha fazla artmaz. Yanlış ve bilimsel olmayan imar politikaları, ranta dayalı aç gözlülük yaşadığımız felaketin yansıması. Bu yaşanan felaketin ardından iktidarı, yetkilileri bir kez daha uyarmak istiyoruz. Rantsal politikalardan vazgeçilmelidir" dedi.

"RANTA KARŞI BİRARADA DURACAĞIZ"

KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen de, "Bu depremin bir doğa olayı olduğunu ama yıkımın insan eliyle olduğunun altını tekrar çizmek gerekiyor. Binaların yapımından, denetlenmesine kadar bilimsel süreçler ilerletilseydi bu felaket olmazdı. Binlerce insanın evsiz kalması ve bu felaketin esas sebebi ranta dayalı politikalar. Bütün İzmir halkına geçmiş olsun. Kayıplar in üzgünüz ve başsağlığı diliyoruz. Arama kurtarma çalışmalarını gerçekleştiren bütün emekçilere teşekkür ediyoruz. İlk olarak Ali Çıray Kaygusuz'un cenazesine katıldık. Sonra AFAD merkezine giderek oradan bilgi aldık. 114 bina boşaltıldı ve toplam 22 çadır kentin oluşturulduğunu öğrendik. Gerekli ihtiyaçları temin ederek hızlıca ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Bayraklı Adliyesi Ana ve Ek Binası, Karşıyaka Adliyesi Çiğli Ek Binası, Gaziemir ve Konak SGK, Kemeraltı, Çakabey ve Kordon Vergi Daireleri ile Konak ve Bornova İŞKUR binalarında aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binasında ciddi hasarlar var. Buralarda gerekli önlemler alınmazsa çalışmaktan kaçınma hakkımızı kullanacağız. Ranta ve talana karşı yine bir arada duracağız" diye konuştu.