Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nden edinilen bilgilere göre saat 13.03 sularında Van Özalp'ta 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Çevre il ve ilçelerden de hissedilen depremin merkez üssünün Van Özalp'a 13.9 kilometre uzaklıkta olduğu ve yerin 7 kilometre altında gerçekleştiği belirlendi.

Bakan Soylu: Bir evde kısmi yıkık ihbarı var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van Özalp'te meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yaptı. Bakan Soylu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Van'da 13.03'te meydana gelen 5.4 büyüklüğünde depremde Özalp merkezde yapılan ilk taramalarda hasar gözükmüyor. Köyler de taranıyor. Şu ana kadar köylerden sadece bir evde kısmi yıkık ihbarı var. Gelişmeler Van Valiliği ve AFAD Başkanlığımızca kamuoyuna bildirilecektir. Geçmiş olsun" dedi.

Vali Bilmez: Bazı köylerde hasar gören evler var

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Özalp ilçesinde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından açıklama yaptı. Vali Bilmez, “Özalp merkez ve köylerinde yaptığımız taramalarda bir köyümüzde bir evin kısmen yıkıldığını, bunun dışında herhangi bir can ve kal kaybı olmadığını ama bazı köylerde hasar gören evlerin olduğunun ilk bilgilerini aldık. Ekiplerimiz sahaya doğru hareket ettiler. Hasar tespit çalışmalarına başlandı” dedi.

Elaçmaz mahallesinde bazı evler hasar gordu

Van’nın Özalp ilçesinde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki deprem, Gürpınar ilçesinin kırsal Elaçmaz Mahallesi’nde hasara yol açtı. Depremin merkez üssüne en yakın yerleşim yeri olan mahallede, bazı ev ve ahırlar kısmen yıkıldı. Bazı evlerin ise duvarlarında derin çatlaklar oluştu. Depremde can kaybının yaşanmadığı belirtildi.

Bingöl Karlıova’da da 14 Haziran’da 5,8 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Bingöl ve çevresindeki son depremleri değerlendiren Prof. Dr. Naci Görür, Erzincan-Yedisu arası ve Bingöl-Karlıova arasındaki deprem beklentisinin öne çekildiğini söylemişti.