Her yılbaşı öncesi olduğu gibi bu yıl da Milli Piyango bayileri hırsızların hedefinde. Hırsızların son mağdurları İzmir'de bayilik yapan engelli bilet satıcısı Ali Dilek Hacıoğlu ile Metin Kurtuluş oldu.

İzmir'de Milli Piyango bayilerine yönelik her yılbaşında yaşanan mağduriyetler bu yıl da devam ediyor. Hırsızların son mağdurları ise engelli bilet satıcısı Ali Dilek Hacıoğlu ile Metin Kurtuluş oldu. İçlerinde tam, çeyrek ve yarım bilet bulunan 200 yılbaşı bileti ile 500 kazı kazan biletinin kendisini durduran hırsızlar tarafından alındığını belirten Hacıoğlu, gaspçıların Arapça konuştuğuna dikkat çekti. Biletleri bir müşterisi için hazırladığını ve çantasının içinde paket halinde bulunduğunu dile getiren mağdur piyango bayii, “Şimdi ben ne yapacağım? Bunlarda vicdan kalmamış. Engelli olduğumu göre göre biletlerimi aldılar, umutlarımı çaldılar. Biletleri, satmak için borçla almıştım” diyerek isyan etti. Hırsızların bir diğer mağduru da Konak'taki SGK bloklarında piyango bileti satan Metin Kurtuluş oldu. Kurtuluş, İnciraltı semtinde yemek yerken park ettiği aracın camının hırsızlar tarafından patlatıldığını ve 80 bin TL 'lik Milli Piyango sermayesi olan parası ile kaşeli 22 kazı kazan biletini çaldığını belirterek, “Neyse ki hırsızlar yakalandı fakat paraya ulaşamadık. Çalınan kazı kazanlara da 2 bin 200 TL ikramiye çıktı” dedi.

GEÇEN YIL DA YAŞANDI

Geçtiğimiz yıl yılbaşı bileti satan Fadime Tün de mağdur olanlardandı. Soygun anında Tün, yüzüne dumanın üflenmesi ile etrafını göremezken, kimliği belirsiz şahıs el çabukluğu ile paraların yanında olan 500’ü aşkın çeyrek, yarım ve tam bileti alıp kaçmıştı. Yüzüne üflenen duman sonrası kendine gelen Fadime Tün, kaçan şüpheliyi sonradan görürken, biletlerinin çalındığını fark edip durumu polise bildirmişti. Geçimini biletleri satarak sağladığını kaydeden Tün, “Zaten işler kötü. Bu biletleri borç para ile almıştım. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Çalan kişi paranın hayrını görmesin. Biletlerden kazanacağı para kefen parası olsun” şeklinde açıklama yapmıştı. Piyango hırsızlarının geçen yıl diğer mağdurlarından biri de İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki bayi Zeynep Kıyak'tı. Kıyak'ın işlettiği market ve şans oyunları bayisine müşteri gibi gelen bir erkek, o sırada içeride bulunan eşi Zeynel Kıyak'ın, istediği birayı getirmek için yerinden ayrılmasını fırsat bilerek, 2 bin 500 TL tutarındaki Milli Piyango biletlerini çalıp kaçmış; hırsızlık, işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedilmişti.

Çalınan bileti alan mağdur olmayacak

Yaşanan hırsızlık olaylarını yorumlayan İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Odası Başkanı Paşa Çakmak bu tür olayların şebeke işi olduğunu, yılda ortalama 10 hırsızlık olayı yaşandığını belirtti. Hırsızların genelde yaşlı, engelli ve kadın satıcıları hedef aldığının altını çizen Çakmak, “Onları takip edip boş bir anlarında hırsızlığı gerçekleştiriyorlar. Biz bu konuda dikkatli olmalı konusunda üyelerimizi uyarıyoruz. Sahte paralarla da dolandırılıyorlar. Üyelerimize önlem olarak para kalemide dağıttık. Engelliler yanlarında bu tür olaylara karşı mağdur olmamak için mutlaka tanıdık birini bulundurmalı” dedi. Paşa Çakmak çalınan biletlerin satıldığını ve geçierliliği olduğunun da altını çizerek, alan kişilerin mağdur olmayacağını belirtti.