Karabağlar Belediyesi, 27 yıl önce bombalı bir suikast sonucu katledilen Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu, Üçyol Uğur Mumcu Parkı’nda bulunan heykeli önünde törenle andı. Törene, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, CHP İzmir milletvekilleri Atila Sertel ve Tacettin Bayır, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

24 Ocak 1993 tarihinde, Türkiye’nin en acı günlerinden birini yaşadığını vurgulayan Başkan Selvitopu, “O gün, demokrasi mücadelesini kalemiyle, düşünceleriyle yapmaya çalışan değerli bir insanı, gazeteciyi katlettiler. Aslında korktukları onun düşünceleriydi. Çünkü yazdıklarıyla toplumu aydınlatıyor, birilerini rahatsız ediyordu. Katliamı planlayanlar, uygulayanlar zannettiler ki her şey unutulacak. Tam aksine Uğur Mumcu, Türk halkının kalbinde, yüreğinde yaşamaya devam ediyor. Unutturmayı başaramadılar!” dedi.

Çok önceden yazdı

Mumcu’nun, bugün yaşanılanları on yıllar öncesinden yazdığını da anımsatan Başkan Selvitopu, “Uğur Mumcu kimseye kötülük yapmadı. Vatanını ve insanlarını çok sevdiği için onları kalemiyle, düşünceleriyle aydınlatmaya çalıştı. Bunun bedelini de bedeniyle ödedi. Bizler hayatta oldukça, gelecek kuşaklar da Mumcu’nun değerini bildikçe o yaşamaya devam edecektir. Anısı önünde saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.

Menemen Uğur Mumcu'yu unutmadı

Cumhuriyet şehidi gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 27'inci yılında Menemen Belediyesi’nin düzenlediği anma programı ile anıldı.

24 Ocak 1993'te Ankara'da evinin önünde aracına yerleştirilen bomba ile katledilen, Atatürk devrimlerinin yılmaz savunucusu,  yazar, araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, ölüm yıldönümünde Menemen Belediyesi’nin düzenlediği bir programla anıldı.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un göreve geldikten sonra ilk açılışını yaptığı projelerinden biri olan Uğur Mumcu heykeli önünde gerçekleşen Uğur Mumcu anma törenine Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve eşi Dilek Yücel Aksoy, CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan, İyi Parti Menemen İlçe Başkanı Yılmaz Karslı, ADD Menemen Şube Başkanı Elif Orhan, kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda Menemenli katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan törenler daha sonra Menemen Belediyesi kursiyerlerinin söylediği Uğurlar Olsun, Karlı Kayın Ormanı ve Yiğidim Aslanım Burda Yatıyor şarkıları ve Menemen Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sevda Yıldırım’ın okuduğu “Sesleniş” şiiri ile devam etti.

Çiğli Uğur Mumcu’yu Andı

Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen anma etkinliklerinin ilke Uğur Mumcu Mahallesi’nde bulunan Uğur Mumcu Anıtı önünde gerçekleştirildi. Törene Çiğli Belediyesi Başkan Vekili Ali Rıza Koçer, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, ilçe yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Çiğlili şair ve yazarlar katıldı.