Dokuz Eylül Gazetesi yazarı Prof. Ülgen Zeki Ok bu hafta sonu kaleme aldığı yazısında duayen gazeteci Uğur Dündar'a bir çağrıda bulunmuş ve CHP Büyük Kurultay'ı öncesi başkan adaylarının Dündar'ın moderatörlüğünü yapacağı bir açık oturumda tartışmaya çağırmıştı. Uğur Dündar da bu öneriyi benimsemiş ve resmi twitter hesabından CHP Genel Başkan adaylarına çağrıda bulunmuştu. Usta gazeteci bugünkü köşesinde de çağrısını yineledi.
Dündar'ın konuyla ilgili yazısından bir bölüm şöyle:
“İzmir'de Gazeteciler Cemiyeti'nin önderliğinde basın emekçisi meslektaşlarımızın yayımladığı saygın bir gazete var. Adı; 9 EYLÜL…
Gazetenin değerli köşe yazarlarından Prof. Dr. Ülgen Zeki Ok, geçenlerde toplumun çok sesliliğe ve demokratik tartışma örneklerine duyduğu özlemi dile getirdiği yazısında şu çağrıda bulundu: 'Halk Partisi, ‘halk'a güvenmelidir. Yakında CHP Genel Başkanlığı için seçim var. Elimizde de Halk TV ve herkesin güvendiği Uğur Dündar gibi bir gazeteci. Adaylar Halk TV ekranlarında Uğur Dündar'ın moderatörlüğünde bir araya gelip tartışsalar; bizlerin ve bizleri temsil eden delegelerin, hangi adayın CHP ve Türkiye için daha iyi olduğunu anlama şansları olsa, daha demokratik olmaz mı? …'
Geçen hafta izinli olduğum için bu yazıyı okur okumaz Twitter'deki @ugurdundarsozcu hesabımdan paylaşımda bulundum ve çok yerinde gördüğüm öneriyi hayata geçirebilmek için hazır olduğumu duyurdum. Adaylardan İstanbul Barosu'nun eski Başkanı Prof. Ümit Kocasakal ile YARSAV'ın Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu çağrıma hemen olumlu cevap verdiler ve tartışmak için hazır olduklarını açıkladılar. Yalova Milletvekili Muharrem İnce de Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun yer alacağı bir açık oturuma memnuniyetle katılacağını belirtti. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'ndan ise henüz cevap gelmedi!..."
Satırlarında gazetemiz yazarı Prof. Ülgen Zeki Ok'un ifadelerine de yer veren ve gazetemizden de özgüyle söz eden meslek büyüğümüze teşekkür ediyoruz. Uğur Dündar'ın yazısının tam metnini sözcü.com.tr adresinden okuyabilirsiniz.