Haber/ Didar DEMİRCİ

Türkiye'de bazı internet servis sağlayıcıların kullanıcıları, internete erişimde kesinti yaşadıklarını bildiriyor. Kullanıcılar sosyal medya hesaplarından Türk Telekom, Türksat Kablonet, Turknet ve Vodafone internet hizmetlerinde 5 ve 10 saat arasında aksama olduğunu aktardı. Bazı firmalara bu konuda şikayetlerini dahi iletememekten ve de konuya ilişkin bilgi alamamaktan da şikayet eden kullanıcılar, özellikle bu dönemde böyle bir kesintinin yaşanmasına tepki gösterdi.

Bu plan anlaşılır değil

Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, pandemi döneminde internet kesintisi planlamasının hafta sonu yapılması gerektiğine vurgu yaparak, “İnternet servis sağlayıcı bazı firmalar, sitelerinden yaptıkları açıklamada bu kesintinin planlı bir kesinti olduğunu duyurmuş. Kesintinin planlı olduğu belirtilse de 5 saat gibi bir çalışmanın hafta içi, mesai saatleri içerisinde olmasının anlaşılır bir durumu yok. Ticaret Bakanlığının bu konuda çok net bir açıklaması var. Abonelere kısa süreli hizmet verilmeyecekse eğer, belirli bir süre önceden bilgilendirme yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Sistemi altüst eder”

Vardal, internet kesintilerinin öğrenci ve öğretmenlerin ders işlemesinde aksaklıklara neden olduğunu belirterek, “Uzaktan eğitimin yoğun olduğu bir günde 5 saatlik bir çalışma bütün sistemi altüst eder. Hele ki 5 saatlik planlanan kesintinin uzaması düşünülürse bu durum uzaktan eğitimle ilgili her konunun aksamasına neden olacaktır. Böyle bir zamanda, bu şekilde bir planlı çalışmadan söz edilemez. Bu durumda en büyük sorunu öğrenci ve öğretmenler yaşıyor” ifadelerini kullandı.