Karabağlar Rehberlik ve Araştırma Merkezi Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen bir kongreye imza attı. Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve İzmir Demokrasi Üniversitesi'nin de işbirliği yaparak katkı sunduğu Çocuk Kongresi'nde ortaokul öğrencilerine yönelik 'Çocuk Gözüyle Okul' temasıyla çalışmalar yapıldı. Kongreye, Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Ender Karabulut, Karabağlar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Civcir, Karabağlar RAM Müdürü Bayram Günay'ım yanı sıra çok sayıda eğitimci katıldı.

2 gün süren kongrede 10 oturum düzenlendi. 58 öğrenci toplam 34 bildiri sundu. Kongrede Bilim Kurulu'nda Ege Üniversitesi'nden Öğretim Üyesi Prof. Dr. D. Yelda Kağnıcı ve Prof. Dr. Aysun Doğan, Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru İkiz, Doç. Dr. Zekavet Kabasakal, İzmir Demokrasi Üniversitesi'nden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orkide Bakalım yer aldı. Öte yandan çalışmalara Karabağlar Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Bölümü Psikolojik Danışmanları ile öğrenciler de destekte bulundu.

Kongreyle ilgili açıklama yapan Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Ender Karabulut, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, eğitim sürecinde edilgen değil etkin bir grup olarak, bilimsel bir organizasyona katılma, bilimsel bir disiplinle makale hazırlayıp sunabilme, özgür ve demokratik bir ortamda fikirleri tartışma, yeni fikirleri öğrenme becerilerinin geliştirilmesi için çıktığımız bu yolda, eğitim süreci bizzat bu sürecin odağında olan çocuklar tarafından yürütülecektir. Çocukların, gözlemleyerek ve araştırarak elde ettikleri bilgilerle sorunlara çözüm önerileri getirmeleri beklenmektedir. Bilimsel organizasyon çerçevesinde yine kendi akranlarına ve diğer kişi ve gruplara sunum yapacakları, organizasyonun düzenlenmesinde ve bilimsel değerlendirme süreçlerinde görev alacakları bir kongreyi hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Kongrede akademisyenlerce belirlenen 3 bildiri dereceye girdi. Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Goncagül Köroğlu, Beyzanur Civelek, Ortaokul Öğrencilerinin Okulda Maruz Kaldıkları Akran Zorbalıklarına Karşı Duygu Durumlarının Belirlenmesi ve Zorbalıklarla Baş etmede Yöntem Tercihlerinin İncelenmesi bildirileriyle birinci oldu. Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Hazırlanan bildiri kitapçığı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e incelemesi için gönderildi.