Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla Türkiye'ye yaz erken geldi. Önceki gün Tire'de sıcaklık 34.2, Bayraklı'da 31.4, Karşıyaka'da 30.9 derece olarak ölçüldü.

ENGİNEge Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması, deniz mevsiminin ve turizm sezonunun erken açılmasına neden oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Karadeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı sistemin ülkemizi terketmesinin ardından, hava sıcaklıkları ülke genelinde hızla artarak mevsim normallerinin üzerine çıktı.
Tespitlere göre İzmir ve çevresinde önceki gün sıcaklık rekorları kırıldı. Meteoroloji kayıtlarına göre en son 20 Nisan 1950'de 32.5 derece olarak ölçülen gündüz sıcaklığı Tire'de 34.2, Bayındır'da 33.8, Urla'da 32.8, Bergama'da 31.9, Menderes'te 31.6, Bayraklı'da 31.4 ve Karşıyaka'da 30.9 derece olarak ölçüldü. Bu arada Bodrum'da 31.2, Aydın'da 32.9 derecelik sıcaklıklar ölçüldü. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5-10 derece üzerine çıkmasıyla özellikle hafta sonunda vatandaşlar sahillere akın etti, deniz sezonunu açtı.

PLAJLARI DOLDURDULAR


Muğla Akyaka'da 23 Nisan tatilini de fırsat bilen gezginlerin büyük çoğunluğu bol bol denize girip güneşlendiler. Misafirler Akyaka ve çevresindeki butik otellerde yer bulmakta güçlük çektiler. Çeşme, Bodrum, Marmaris ve Didim gibi tatil beldelerinde de halk erkenden denizle buluşmanın tadını çıkardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre sıcak hava kütlesi etkisini 5 Mayıs'a kadar sürdürecek. ve Ege Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının biraz daha artması bekleniyor. Yetkililer 5 Mayıs'tan sonra İzmir ve çevresinde yağmur geçişlerinin olabileceğini belirttiler. Rüzgarlar batı ve kuzeyli yönlerden hafif olarak esecek. Hafta sonunda Ege Bölgesi'nde fırtınamsı rüzgar bekleniyor.