1999 yılından bu yana Geleneksel Türk sanatlarına katkı sağlayan Rengahenk Klasik Sanatlar Derneği'nin Tezhip, Minyatür, Hat ve Ebru eserlerinden oluşan “Bir Detay Bin Emek” sergisi açıldı.

sinannRengahenk Klasik Sanatlar Derneği üyesi 24 sanatçının eserlerinden oluşan “Bir Detay Bin Emek” sergisinin Resim Heykel Müzesi’ndeki açılışına Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve İzmir İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Hakan Uzun ile çok sayıda sanatsever katıldı. Sergi açılışında konuşan İzmir İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Hakan Uzun, sanatın her dalını sergi salonları ile desteklediklerini söyleyerek, son zamanlarda özellikle Türk sanatlarına olan ilginin arttığına dikkat çekti.

12 ayda hazırlandı


Dernek Başkanı Sibel Bengisu ise, sergiye on iki ayda hazırlandıklarını yirmi dört sanatçının eserlerinin yer aldığını ve Türk sanatlarının gelecek gelecek nesillere aktarılması için çok çalıştıklarını anlattı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da yaptığı konuşmada, sergi alanında gördüğü rengarenk insanlarla umutlandığını, hayatın içinde sanat olduğunda insanların birbirine olan özeninin, saygısının ve sevgisinin arttığını, bu dönemde en çok sanatla kenetlememiz gerektiği vurguladı.

Geleneksel çizgiler


12 farklı ilde şimdiye kadar 41 sergi açan ve son yıllarda dernekleşip tamamen Türk Sanatları eğitimi veren Rengahenk, bu sanatların yaşaması ve doğru ellerle gelecek nesillere aktarılmasını amaçlıyor. Özgün tasarımlara imza atmak için bu yolda hazırlanan eğitim programlarında, geleneksel malzeme kullanılmakta ve geleneksel çizim kuralları uygulanmaktadır. Farklı meslek gruplarından kişiler İzmir Alsancak’ta bulunan atölyede çalışmalarını yürütüyor. Çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde de yer alan Rengahenk Atölyesi, Türkiye’nin birçok sanat merkezinde eserlerini sergiliyor. Sergi 24 Ekim'e kadar Resim Heykel Müzesi'nde görülebilir.