Türkiye bugün iki değerini birden kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Televizyonun siyah-beyaz olduğu dönemde spiker olarak görev yapan Tuna Huş ve Türk Halk Müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş hayata veda etti.

2001 yılında geçirdiği beyin ameliyatı sonrasında geçirdiği felç nedeniyle konuşamayan eski TRT spikeri Tuna Huş, bu sabah saatlerinde hayata gözlerini yumdu.
Beyin ameliyatı sonrasında geçirdiği felç nedeniyle 17 yıldır konuşamayan eski TRT spikeri Tuna Huş bu sabah hayatını kaybetti. Usta spikerin cenazesinin yarın öğle namazına müteakip Üsküdar’da bulunan Kuruçeşme Selamiali Camisinden kaldırılarak toprağa verileceği öğrenildi.

Nuray Hafiftaş hayatını kaybetti


Kanser tedavisi gören Türk halk müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş hayatını kaybetti.
Geçen temmuzda geçirdiği kalın bağırsak ameliyatından sonra karaciğerine de sıçrayan kanser nedeniyle özel bir hastanede tedavi gören sanatçı Nuray Hafiftaş, yaşam mücadelesini kaybetti.
2017 yılından bu yana sağlık sorunlarıyla mücadele eden Nuray Hafiftaş'a kolon ve karaciğer kanseri teşhisi konulmuştu.

TUNA HUŞ KİMDİR?


Tuna Huş, 1942 yılında Adana‘da doğdu. TRT‘nin siyah-beyaz olduğu dönemde spiker olarak görev yaptı. Her kelimesi kolaylıkla anlaşılan, yumuşak ses tonuyla hafızalarda yer etti. Senelerce TRT'de görev yaptı. Tuna Huş, 1999 yılında, by-pass ameliyatı oldu, ardından 1,5 sene sonra beyne giden ana damarda pıhtı atması sonucu 2001 yılında beyin kanaması geçirdi ve beyin ameliyatı sonrasında geçirdiği felç nedeniyle konuşma yeteneğini kaybetti. 6 yıl uğraştan sonra biraz konuşmaya başladı.

NURAY HAFİFTAŞ KİMDİR?


Nuray Hafiftaş, 8 Ağustos 1964 tarihinde Ardahan ilinin bir ilçesi olan Çıldır'da doğdu. İlkokul eğitimini Taksim’de tamamladıktan sonra İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) Devlet Konservatuarı'nı bitirdikten sonra İstanbul Belediye Konservatuarı İcra Heyetinde 4 yıl kadrolu devlet sanatçısı olarak yer aldı, aynı yıl İstanbul Radyosu'nda da sözleşmeli sanatçı olarak 4 yıl çalıştı.
Birçok albüm çıkaran Türk halk müziğinin usta isminin, 100'ü aşkın söz ve bestesi kendisine ait olan eseri var.