Tüm Yerel-Sen İZSU ana bina temsilcisi Eyüp Genç’in görev yeri değiştirilerek Yeşilyurt Tahsilat Veznesi’ne gönderildi. İZSU’nun, Genç’i sürgün ettiğini savunan sendika, kararı yargıya taşıdıklarını açıkladı.

Haber / Umut KARAKOYUN

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğü ana binasında Tüm Yerel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Temsilcisi olarak görev yapan Eyüp Genç’in görev yeri değiştirildi. İZSU, yer değişikliğini ‘Görülen lüzum üzerine, Yeşilyurt Tahsilat Veznesi’ne gönderildiniz’ yazısı ile Genç’e bildirdi. Tüm Yerel-Sen İzmir Şubeleri, yer değişikliğinin sürgün olduğunu ileri sürerek, İZSU’nun Konak’taki ana binası önünde eylem yaptı. Yerel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Eğitim Basın Yayın Sekreteri Başar Özmen, yaptığı açıklamada, Genç’in yıllardır çalıştığı ana bina veznedeki görevinden Yeşilyurt vezneye sürgün edildiğini ve sendikanın kararı yargıya taşıdığını belirterek; “Hakkında en ufak bir şikayet veya yaptığı iş ile ilgili bir eksiklik olmamasına rağmen keyfi olarak Yeşilyurt vezneye sürgün edilmesi akıllarda soru işareti yaratmıştır. 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun 18. Maddesine göre işveren işyeri sendika temsilcisinin yerini değiştiremez. Bu sürgün ile ilgili davamızı açmış bulunuyoruz” dedi. Genç’in, bağlı olduğu Abone İşleri Dairesi Başkanının Tüm Bel-Sen eski yöneticisi olduğunu ve Tüm Bel-Sen'in eylemlerine günümüzde dahi katıldığını ileri süren Özmen; “Sendikamıza karşı eleştirel bir tavır takındığı herkes tarafından bilinmektedir. Daire Başkanı açıkça Tüm Bel-Sen temsilcisi gibi davranmaktadır. Bürokratlar taraflı olacaksa ya o koltuklarda oturmamalı ve sendikacılık yapmalı ya da o makamın gereği olan tarafsızlığını yerine getirmelidir. Bundan sonra taraf tutan bürokratlara karşı tavrımızın net olacağı bilinmelidir” açıklamasında bulundu.

ÇALIŞANLARINA GÜVENSİZ

Eyüp Genç’in biran önce ana binadaki görevine iade edilmesini isteyen Başar Özmen; “İZSU Genel Müdürlüğü bünyesinde yaşanan sürgün ile birlikte son zamanlarda baskıcı bir ortam oluşmuştur. Ana bina kapısı İZSU çalışanlarına kapatılmış, sadece üst düzey bürokratların geçebileceği belirtilerek işyerinde eşitlik ve aidiyet duygusu zedelenmiştir. Kendi aldıkları bu kararı da uygulayamamış ve kendilerine göre iltimaslı personeller bu kapıdan geçmiştir. Bu konu ile ilgili görüşmemizde teklif ettiğimiz personelin kurum kimlik kartını göstererek girmesi önerimiz reddedilmiştir. Gerekçe olarak güvenlik gösterilmiş olup İZSU’nun kendi çalışanlarına güvensizliği su yüzüne çıkmıştır” dedi.

Caner Yılmaz: Güven ortamını bozdurmayız

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (TÜRK-İŞ) bağlı Güvenlik-İş Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Caner Yılmaz, "İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (İZSU) huzur ve güven ortamını kimsenin bozmasına müsaade etmeyeceklerini’’ bildirdi. Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) bünyesinde çalışan özel güvenlik görevlilerinin iki yıldır TÜRK-İŞ’e bağlı Güvenlik İş Sendikası’na üye olduklarını da belirtti.