Bir süredir kalp rahatsızlığı nedeniyle Ankara'daki Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören duayen gazeteci-yazar Tufan Türenç geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetmişti. asın Konseyi Yüksek Kurulu üyesi gazeteci-yazar Tufan Türenç için Levent Afet Yolal Camii'nde öğle namazı ardından cenaze töreni düzenlendi. Cenazede eşi Pınar Türenç, kardeşi Ender Pehlivanloğlu taziyeleri kabul etti. Cenazeye Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Galatasaray eski yöneticisi Abdurrahim Albayrak, Prof. Dr. Mehmet Haberal, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, gazeteci Ertuğrul Özkök, eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, iş insanı Aydın Doğan, tarihçi İlber Ortaylı ve çok sayıda gazeteci katıldı.

GAZETECİLİĞİ SEÇTİ

Tufan Türenç, 1945 yılında Bursa‘nın Yenişehir ilçesinde, Bulgaristan’ın Deliorman bölgesindeki Tırnova’dan göç etmiş bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası Dr. Niyazi Türenç Kilis, Urfa, Siverek, Hilvan, daha sonra Afyon’da görev yaptı. Tufan Türenç’in çocukluğu Afyon’da geçti. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’le çocukluk arkadaşlığı yaptı. Saint Benoit Lisesi’ni bitiren Tufan Türenç ilk olarak Nişantaşı’ndaki özel eczacılık okuluna kayıt yaptırır ama eczacılık okulunu bırakıp Gazetecilik Yüksekokulu’na geçer. Mezun olduktan sonra, gazeteciliğin kapısını ona açacak olan Abdi İpekçi’ye başvurur. Milliyet Gazetesi’nde polis muhabir yardımcısı olarak göreve başlar. Beş yıl muhabirliğin ardından Yazı işleri servisine geçer. İki yıl sonra da yazı işleri müdürü olur. 1986 yılında Güneş gazetesine transfer olan Tufan Türenç, 1988 yılında ise Çetin Emeç davetiyle Hürriyet gazetesine geçer. Tufan Türenç Hürriyet’te 30 yıl boyunca Yazı İşleri Müdürlüğü ve 1992 yılından itibaren de köşe yazarı olarak çalıştı. Tam 49 yıl sürdürdüğü mesleğine 2017 yılı sonunda veda etti. Muhabirlik yıllarından tanıştığı Basın Konseyi Başkanı ve öğretim üyesi Pınar Türenç’le evliydi.

PEK ÇOK KİTAP YAZDI

Kitap çalışmalarına devam eden Tufan Türenç bir çok kitaba imza attı. 2020 yılında son kitabını çıkaran Türenç'in yazdığı kitapların bazıları şöyle: 'Sain Benoit'in Çanları', 'Babıalinin Öteki Yüzü', 'Özgürlüğe Uçan: Naim Süleymanoğlu', 'Aynadaki Yüzler- Yakın Tarihten İbret Öyküleri'.