Haber / Gökçe ADAR

İzmir depremi sonrası evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşların oturacağı birkaç proje alanında daire sayısı düşürülünce; Barış, Cumhuriyet, Saraçoğlu ve Adalet sitelerinin bulunduğu 1’inci Proje Alanı’nda 24 aile (hane) evsiz kalmıştı. Kendilerine teklif edilen zemin katları kabul etmeyen depremzedelere, Bayraklı Adalet Mahallesi'nde bulunan trafo alanına yeni bir apartman yapılması ve her bir aileye birer daire sözü verilmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Bedestenci'nin, açıkta kalan 24 aileyle toplantı yaptığı, “Sizi mağdur etmemek için çabalıyoruz. Bayraklı Adalet Mahallesi'nde bulunan trafo alanına yeni bir apartman yapacağız ve bu apartmanlara sizi yerleştireceğiz” dediği iddia edilmişti.

'BİZE SÜRE TANIYIN'

Toplantıda verilen sözlerin hayata geçmesi için TOKİ'nin, 'Bize süre tanıyın' dediğini ileri süren depremzedeler, TOKİ ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilileriyle bugün saat 16.00'da bir toplantı yapacak. Toplantının bir diğer konusu ise Ayyıldız Apartmanı sakinlerinin iptal edilen kura çekimi olacak. Dairelerinin 30-40 metrekare küçültüldüğünü ifade eden depremzedeler, kura sonucunda çıkan daireleri istemeyince kuraya itiraz etmişti. Kuraların, depremzedelerin itirazları üzerine iptal edilerek, başka bir günde yeniden çekilmesi kararlaştırılmıştı.

'GÜCÜMÜZ KALMADI'

Dayanacak güçlerinin kalmadığını ifade eden depremzedelerden A.Y., şöyle konuştu: “Hepimizin daha önceki daireleri hem yüksek katlıydı, hem de cepheleri aydınlıktı. Bize Barış Sitesi'nin zemin katları teklif edilince, hiçbirimiz kabul etmedik. Ankara'dan gelen Mehmet bey, bizimle toplantı yapmak istedi. Toplantıda, Bayraklı Adalet Mahallesi trafo alanına apartman yapılacağını ve bizi de oraya yerleştireceklerini söyledi. Biz de bu teklifi kabul ettik. Alanın Gediz'e ait olduğunu ve iznin gelmesi takdirde inşaatın başlayacağını belirtti. Zaten pek çok depremzedenin istediği buydu. Herkes, şimdi yeni bir apartmanın yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Bize söz verdiler. 'Sizi mağdur etmeyeceğiz' dediler. Dayanacak gücümüz kalmadı. Sözlerini tutsunlar.”