Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Narlıdere Temsilciliği'nin öncülüğünde, Erozyon ile Mücadele Haftası nedeniyle yürüyüş düzenlendi.

gokce-adar12-18 Kasım tarihlerini kapsayan Erozyanla Mücadele Haftası'nda TEMA Vakfı, tüm Türkiye'de “Toprağı koru, iklimi koru” sloganıyla yürüyüş ve etkinlikler düzenledi. İzmir de ise yürüyüş Narlıdere Ahmet Piriştina Demokrası Meydanı'ndan başladı. Narlıdere Kılıçaslan Ortaokulu ve Balçova 80. Yıl Orhangazi İlkokulu öğrencileri'nin katılımı ile gerçekleşen yürüyüşte, öğrenciler toprağın önemine dikkat çekti.

TEMA Vakfı Narlıdere İl Sorumlusu Şaziye Bekdoğdu,“Türkiye'de erozyon hala en büyük toprak bozulumu nedenlerinin başında geliyor. Topraklarımızın yüzde 86'sında erozyon görülüyor. Bununla birlikte Türkiye'de yürütülen başarılı erozyon kontrolü ve ağaçlandırma çalışmaları taşınan ve erozyonla kaybedilen toprak miktarı yıllar içerisinde azalıyor. Ancak yılda hala 642 milyon ton toprak erozyonla taşınıyor. Toprak verimliliğini azaltan erozyon aynı zamanda bugün ve gelecek kuşakların gıda güvenliği açısından büyük risk oluşturuyor” dedi.


Bekdoğdu, “TEMA Vakfı olarak su varlıklarının korunması, kuraklık ve erozyonla mücadele edilmesinin devlet politikalarında mutlaka yer alması gerektiğini vurguluyoruz. Bu nedenle ülke genelinde düzenlediğimiz toprak yürüyüşleri, tanıtım ve bilgilendirme stantları ve eğitim etkinlikleri ile toprağı korumak, iklimi korumaktır diyerek, toprak ve iklim değişikliği arasındaki karşılıklı ilişkiye dikkat çekiyoruz” şeklinde konuştu.

KATILIM MUTLU ETTİ


TEMA Vakfı Narlıdere İl Sorumlusu Şaziye Bekdoğdu, “Bu yıl Narlıdere Kılıçaslan Ortaokulu ve Balçova 80. Yıl Orhangazi İlkokulu öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz yürüyüşümüzü Narlıdere Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı'ndan başlayarak Narlıdere Sahilevleri'nde noktaladık. Havanın kötü olmasına rağmen bu öğrencilerin buraya gelmesi gerçekten bizi çok mutlu etti” diyerek devam etti.