HABER/ Gökçe ADAR

İzmir Tire Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu bulunan Güçbirliği Holding'e ait iplik üretimi yapan Güçbirliği Tekstil Fabrikası'nda çalışan işçilerinin içeride kalan maaşlarının ve tazminatlarının ödenmemesi üzerine, işçiler eylem yapmaya devam ediyor. Konak Eski Sümerbank binası önünde yeniden toplanan işçiler, patronları Kemal Zorlu'ya seslendi. İşçiler “Direne direne kazanacağız”, “İşçiler burada Kemal Zorlu nerede” ve “İş ekmek yoksa barış da yok” sloganları attı; “Tazminatım benim geleceğim”, “3 yıl oldu artık tamam” ve “Dilenmeyeceğiz, direneceğiz, hakkımızı gasbettirmeyeceğiz” yazan pankartlar taşıdı.

Adım atılmadı

İşçiler adına basın açıklamasını okuyan TEKSİF İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Zorli, “İşçilerin bir kısmı iki aylık alacaklarını gerekçe göstererek haklı gerekçe ile sözleşmelerini sonlandırırken bazı arkadaşlarımız ise fabrika açılır umuduyla 7-8 ay geçen bir zaman sonra sözleşmelerini sonlandırmışlardır. Ancak aradan geçen 2 yılı aşkın süredir işçiler, ücretlerini fazla mesailerini ve tazminatlarını alamamışlardır” ifadelerini kullandı. İşçilerin yardım değil, kendi haklarını istediğini belirten Zorli, şöyle devam etti: “Çocuklarımızın geleceğinin yok olmasını istemiyoruz. Uzun seneler gençliğimiz en güzel çağlarını feda ettiğimiz ve dişimizle tırnağımızla, kazandığımız paramızı ve haklarımızı istiyoruz. Aileler ile beraber 600 kişi bu mağduriyeti yaşıyoruz. Bizler hakkımızı isteyen mağdurlar olarak sesimizi Güçbirliği A.Ş yöneticilerine duyurmak istiyoruz. Masalef işverenimizden hiç bir somut adım yok. Hakkımız olan kıdem tazminatı hakkımızdan asla vazgeçmeyeceğız. Her fırsata 'Ben işçilerimin hakkını yemem' diyen Kemal Zorlu'nun bu zulme bir son vermesini istiyoruz.”

Eylemlerine devam edeceklerini söyleyen Zorli, “Tüm haklarımız ödeninceye kadar her 15 günde bir eylem ve basın açıklamalarımıza İzmir'in çeşitli yerlerinde ve Kemal Zorlu'ya ait diğer işyerlerinde devam edeceğimizi paylaşıyoruz. Biz haklıyız ve kazanacağız” şeklinde konuştu.