İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AKP'li belediye başkanları ile Aliağa Belediye Başkanı MHP’li Serkan Acar’ı, makamında kabul etti. Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Tunç Soyer, 35 milyon TL’ye aldıkları Alsancak’taki Tarihi Elektrik Fabrikası’nın, belediyeye verilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayını beklediklerini söyledi.

Kiraz Belediye Başkanı AKP'li Saliha Özçınar, Bergama Belediye Başkanı AK Partili Hakan Koştu, Kınık Belediye Başkanı AKP'li Sadık Doğruer, Aliağa Belediye Başkanı MHP’li Serkan Acar, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hamit Nişancı, Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti. Basına kapalı geçen yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından, Soyer ile AK Partili Nişancı kol kola belediye binasından çıktı. Burada bekleyen gazetecilere açıklama yapan Soyer, güzel bir koordinasyon toplantısı yaptıklarını, gelecek 4 buçuk yıl taraflar arasındaki iletişimi daha kuvvetli ve faydalı hale getirmek için yapılması gerekenleri konuştuklarını söyledi. Verimli bir toplantı olduğunu aktaran Tunç Soyer, "İlçelerimizin sorunlarını belirlemek ve Büyükşehir Belediyesi ile olan koordinasyonu sağlamak için bir yol haritası belirlemeye çalıştık. Üç ayda bir ilçelerimizde toplantı yapacağız, ilk ilçemiz Aliağa olacak. Ekim sonu gibi Aliağa’da toplantımızı yapacağız" dedi.

'Sorunların çözülmesi için çabalayacağız'

Başkanlardan gelen talepleri anlatan Soyer, "Genelde İZSU, İZBETON ve iletişim konularında yaşanan sorunlar bana iletildi" dedi. Özgür Hızal ise, "İZSU, İZBETON ve iletişim ile ilgili değerlendirme yaptık. Burada hepimizin ortak amacı İzmir. İzmir’in tüm sorunlarını iktidarıyla, muhalefetiyle beraber çözmek. Bu amaç uğruna Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız ve biz meclis üyeleri olarak elimizden gelenin en iyisini yaparak, elimizi değil gövdemizi taşın altına koyarak sorunların çözülmesi için çabalayacağız. Merkezi hükümetin katkılarını da şehrimize koyarak, şehrimizi çok çok daha iyi noktalara taşımak için mücadelemizi vereceğiz" diye konuştu. Hızal, İzmir’in Ankara’da onay bekleyen projeleri için Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ile AK Parti Grubu olarak Kurban Bayramı’nın ardından Ankara’ya gideceklerini belirtti.

'Cumhurbaşkanı'nın onayını bekliyoruz'

Başkan Soyer, "Müjde olarak söyleyeceğiniz bir şey var mı" yönündeki soruya "Birbirimizi seviyoruz, birbirimize saygı duyuyoruz, bundan güzel haber olur mu" yanıtını verdi. Tarihi Elektrik Fabrikası’nı satın alan Büyükşehir Belediyesi’nin, alana yönelik bir çalışmasının olup olmadığı sorusuna Soyer, "Satın aldık ama Cumhurbaşkanının onayını bekliyoruz. Henüz onay gelmedi" dedi. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi binasının depreme dayanıksız olduğu için farklı bir yere taşınmasına yönelik alınan karar sonrası başlayan tartışmaların ardından, Büyükşehir Belediyesi'nin fakülteye yer tahsis edeceğine yönelik iddiaların hatırlatılması üzerine Soyer, bu konuda bir gelişme olmadığını, konuyu takip ettiklerini ifade etti. AKP Genel Başkanı Hamza Dağ’ın, Karşıyaka tramvayının Çiğli’ye kadar uzatılmasına yönelik onayın geldiğine dair yaptığı açıklamaya da değinen Soyer, henüz onay gelmediğini, Özgür Hızal ile yapacakları Ankara ziyareti esnasında bu konuyu da konuşacaklarını belirtti.