Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından düzenlenen, "2020 Sahipsiz Hayvanlar ve Tarih” Fotoğraf Yarışması’nın sonuçları belli oldu. Sanatçı Zuhal Olcay ve Nuri Bilge Ceylan'ın yapımcılığını üstlenen Zeynep Atakan'ın da yer aldığı jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonunda, ödüle layık görülen yarışmacılar belirlendi.

HAYTAP’ın resmi sitesi üzerinden yapılan bilgilendirmede “Kazanan fotoğrafları çeken sanatçıları tebrik ediyoruz. Ödül kazanan tüm fotoğraflar HAYTAP'ın 2021 Takvimlerinde yayınlanacak. Takvimlerimiz bu yıl üç farklı ölçüde satışta olacak. Masa Takvimi - Duvar Takvimi ve 3 aylık Duvar (Gemici) takvimi. 2021 HAYTAP Takvimlerimiz Ekim ayı sonundan itibaren haytapshop.com, hepsiburada.com, Trendyol gibi online mağazalar dahil olmak üzere D&R - Remzi - Nezih - Dost gibi büyük mağazalarda da satışta olacaktır” denildi.

Gülümseten fotoğraflar

Yarışmaya birbirinden güzel fotoğraflar katıldı. Yarışma sonunda 2500 TL’lik Birincilik Ödülü; İnci Karacan Aydoğdu’nun oldu. 1500 TL’lik İkincilik Ödülü’nü Münevver Ulusoy, 750 TL değerindeki Üçüncülük Ödülü ise Musa Talaşlı kazandı.

Yarışmada mansiyon ödüllerinin sahipleri ise şu şekilde sıralandı: Murat Bakmaz, Bilal Seçkin, Cihan Savran, Şerife Keser Halıcı, Tan Işık, Sezai Özaltın, Ahmet Kılıç, Levent Ateş, Tan Işık, Ceren Açıkgöz, Mehmet Aslan, Didem Sevinç Yelekoğlu, Ahmet Ünlügil.

Ödüllerin Kasım ayı itibarı ile sahiplerine verileceği açıklandı.