İzmir'deki taksilerde geçen sene bin 99, bu yılın ilk 3 ayında da 307 eşya unutuldu. Listenin başında cep telefonu, kadın çantası ve bebek arabası var. Köpeğini bırakıp giden bile oluyor.
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası istatistikleri, ne kadar dalgın ve unutkan olduğumuza ayna tutuyor... Kent merkezinde hizmet veren taksilerde unutulanların hem sayısı hem de neler oldukları "Yok artık" dedirtiyor.
İzmir'deki taksilerde geçtiğimiz sene bin 99, bu yılın ilk 3 ayında da 307 eşya unutuldu. Bunlar arasında şemsiyeden kıyafete, kitaptan dosyaya yok yok. Köpeğini bırakıp gidenler bile oluyor. Listenin ilk sırasında cep telefonu geliyor. Cep telefonlarını kadın çantası izliyor. Üçüncü sırada ise bebek arabası var. Bu eşyaları sahiplerine ulaştırmak amacıyla özel bir ekip görev yapıyor. Vatandaşlardan gelen başvurular ve şoförlerin bildirimleri değerlendiriliyor, hangi eşyanın kime ait olduğu belirlenip süratle teslim ediliyor.

Akıllı sistem işbaşında


İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, en çok eşya unutulan yerlerden birinin taksiler olduğuna dikkat çekiyor. Anık, vatandaşı mağdur etmemek için teknolojiyi de kullanarak titizlikle çalıştıklarını, araçlarda bırakılanları teslim ederek Türkiye’ye örnek olduklarını dile getiriyor. Anık, şunları söylüyor:
"Hangi aracın ne zaman ve hangi yöne yolcu taşıdığını teknolojik altyapımız sayesinde biliyoruz. Böylelikle düşürülen ve unutulan ne varsa hangi araçta olduğunu tespit ediyoruz. Zaten çoğu zaman şoför arkadaşlarımız daha vatandaşlardan bildirim gelmeden bunları bulup bize iletiyor. Gözden kaçan ya da aracın koltuk altı gibi bölümlerine düşenlere de takip sistemimizle kısa süre içerisinde ulaşıyoruz."