Haber/ Başak Atilla

Biranda bisikletli zabıtaları karşılarında gören araç sürücüleri, buldukları boşluktan araç yoluna girmeye çalışsalarda cezalardan kurtulamadılar. Ekiplerin dikkatinden kaçamayan sürücülere araç başına 427 TL ceza kesildi. Zabıta yetkilileri, belediye emir ve yasaklari yönetmenliğine göre bisiklet yoluna giren araçlara ceza kestiklerini belirterek, sadece araçlar değil motorsiklet sürücülerinin de bisiklet yolunu kullanmasının yasak olduğunu vurguladılar.

Bisiklet yolunu kimler kullanabilir?

Bisiklet sürücüleri için düzenlenen yolu, bisiklet sürücülerinin yanı sıra martı sürücüleri ve elektirikli motorların kullanabileceğini dile getiren zabıta ekipleri, bu uygulamanın hergün yapılacağını vurguluyarak, sürücüleri kurallara uymaya davet ettiler.

Vatandaş isyan etti

Bisikletli zabıta ekiplerinin denetimine isyan eden sürücüler ise bisiklet yolu nedeniyle daraltılan yollar yüzünden bisiklet yolunu kullanmak zorunda kaldıklarını dile getirdiler. Adını vermek istemeyen bir sürücü ise oturduğu apartmanın önüne bisiklet yolu yapılınca, bagajdan eşya indirmek için bisiklet yoluna girmek zorunda olduğunu söyledi. Ekipler bu sürücüye eşyaları indirmesi için belli bir süre tanıdı. 2 saat süren uygulama sırasında yolu daraltılan Vasıf Çınar Bulvarı'ndan sadece 2 bisikletlinin geçmesi ise dikkat çekti.